Novo odmaralište Six Senses stiže na malteško ostrvo Komino

Smešteno na zadivljujućem i mirnom malteškom ostrvu Komino, Six Senses odmaralište će ponuditi zaista jedinstveno i nezaboravno iskustvo odmora.

Ovo ekskluzivno odmaralište prostiraće se u dve živopisne uvale i može se pohvaliti izuzetnom lepezom sadržaja i aktivnosti koje će zadovoljiti svakog gosta. Six Senses Comino se nalazi na zadivljujućim obalama zaliva San Niklav i San Marija, od kojih se oba mogu pohvaliti prekrasnim pogledom na izlazak sunca. Ove dve različite lokacije su neprimetno povezane prelepom priobalnom stazom, nudeći gostima priliku da uživaju u prirodnim lepotama ostrva.

71 apartman u Six Senses Comino, dizajniran od strane Belvedere Architecture, nudiće gostima zadivljujući pogled na zaliv i vidike na Sredozemno more sa svojih privatnih terasa. Koristeći prirodnu paletu kamena i drveta, dizajn se neprimetno stapa sa geologijom ostrva, stvarajući udoban i prostran smeštaj koji izgleda kao produžetak prirodne lepote Komina. Apartmani će imati velike prozore i terase koje brišu granice između unutrašnjih i spoljašnjih prostora, pozivajući goste da urone u prirodu i uživaju u gledanju zvezda iz udobnosti svoje sobe. Gornja dva sprata imaće dvostrane terase, omogućavajući gostima da prate sunce od izlaska uz jogu, do koktela uz zalazak sunca. Gosti će takođe moći da uživaju u privatnim bazenima.

Restoran sa potpisom odmarališta će sadržati sveže proizvode poreklom iz lokalne malteške farmerske zajednice, a gosti takođe mogu uživati u baru uz osvežavajuća pića i koktele. Tu je i spa centar Six Senses od 1.000 kvadratnih metara koji nudi tretmane nadahnute lokalnom prirodom i terapije dugovečnosti, kao i personalizovane velnes programe.

Smeštena duž obale okrenute ka istoku, kolekcija od 19 samostalnih vila u Six Senses Comino nudi dve do četiri spavaće sobe koje su promišljeno dizajnirane da obezbede harmoniju između izgrađenog i prirodnog okruženja. Svako utočište ima zeleni krov i neprimetno je ukorenjeno da prati prirodni teren, stvarajući prelep i nenametljiv dizajn koji se uklapa u okolni pejzaž. Gosti će uživati u velikoj bašti i osamljenom centralnom dvorištu sa privatnim bazenom u svakom odmaralištu, stvarajući mirnu oazu za opuštanje. Odmarališta obezbeđuju pristup svim objektima u San Niklavu, dok je tu i zasebna klupska kuća koja sadrži restoran i trg sa pogledom na zaliv Santa Marija.

Six Senses Comino je posvećen održavanju ambiciozne vizije održivosti kroz praktične mere i rigorozan dizajn. HV Hospitality, podružnica kompanije Hili Ventures, preuzela je holističku strategiju dizajna kako bi poštovala sve aspekte Natura 2000 Management plana. Ova strategija uključuje pažljivo demontiranje postojećih struktura, regeneraciju važnih delova poremećenog zemljišta i smanjenje visine vila na jedan nivo kako bi se poboljšao horizont.

Da bi se obezbedila održiva strategija izgradnje, odmaralište se opredelilo za korišćenje drveta. Pored toga, upotreba obloga od tvrdog kamena značajno doprinosi ciljevima odmarališta sa niskim sadržajem ugljenika i LEED sertifikatom. Štaviše, potrošnja energije će se drastično smanjiti kroz prirodnu unakrsnu ventilaciju, toplotnu masu i ugradnju sistema male potrošnje i solarnih termalnih jedinica.

Odmaralište bi trebalo da bude otvoreno do 2027. godine.  

Luxury Experience