Novi Bulgari hotel niče u Majamiju

Italijanski luksuzni brend Bulgari, nedavno je objavio planove za izgradnju svog prvog hotela u SAD koji će biti smešten u Saut Biču...

Novi ugostiteljski objekat sa sto soba i zakazanim otvaranjem 2024. godine , biće izgrađen u 21. Ulici, nadomak čuvene gradske plaže Majamija i vibrantnog Art Deco distrikta, pružajući svojim gostima uživanje u prirodi, kulturi i arhitekturi.

Hotel će biti smešten u modernističkoj građevini pedesetih godina prošlog veka, dizajniranoj od strane poznatog arhitekte Alberta Anisa. Njena originalna upotreba bila je ugošćavanje elite starog Holivuda pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, što je samim tim čini savršenim mestom za kanalisanje unutrašnjeg Marlon Branda, kod muškog dela gostiju.

Kao što možemo pretpostaviti, hotel će reflektovati sav osećaj za glamur brenda Bulgari. Projekat kreiranja hotela dobila je milanska arhitektonska firma Antonio Citterio Patricia Viel, koja je već sarađivala sa kompanijom Bulgari na svim njenim hotelijerskim poduhvatima i biće zadužena za glavni dizajn.

Sto soba, od kojih je najveći broj apartmana, biće opremljeni širokom lepezom pogodnosti, uključujući spoljni bazen, veliki spa i fitnes centar. Međutim, ono što će novi hotel najviše isticati verovatno su njegova ponuda hrana i vina. Bulgari restoran i bar vodiće glavni kuvar sa tri Mišelin zvezdice, Niko Romito. Četrdesetšestogodišnji Italijan najbolje je poznat po svojim varljivo jednostavnim obrocima, prepoznatljivim po jednom ili dva sastojka, koji na najbolji mogući način ističu ukuse i teksture.

Bulgari sada poseduje ukupno 11 luksuznih hotela u svom sverastućem globalnom portfoliju. Pet lokacija ima planirano premijerno otvaranje u naredne četiri godine, uključujući hotel u Parizu, 2021., Moskvi i Rimu 2022., Tokiju 2023. i Majami Biču 2024. godine.

“Ubeđeni smo da će Bulgari Hotel Miami Beach, koji će biti otvoren 2024. godine predstavljati neodoljivi primer gostoljubivosti rimskog juvelira i unikatno ultra-luksuzno iskustvo američkog vrhunskog hotelijerstva”, izjavio je Žan Kristof Babin, generalni direktor kompanije Bulgari.

Majami će definitivno uživati u novom enterijeru svoje istorijske zgrade, posebno ukoliko imamo na umu da su svi postojeći Bulgari hoteli dostigli vrhunsku reputaciju svojim besprekornim dekorom i uslugom, rutinski okićenim sa pet zvezdica.