Nobu ovog proleća otvara svoj prvi butik hotel i restoran u Grčkoj

Uvek živahni luksuzni brend, koji se brzo širi svetom, otvara svoj prvi hotel i restoran u Grčkoj.

Novi hotel koji bi trebalo da bude otvoren ovog proleća, biće smešten na ostrvu Santorini koje oduzima dah u srcu Egejskog mora. Ovaj poslovni poduhvat označava Nobuov 10. hotel u Evropi, sa nekretninama u Rimu, San Sebastijanu i Hamburgu koje su takođe u planu.

Kao što direktan naziv sugeriše, Nobu hotel i restoran Santorini će se sastojati od butik hotela i prepoznatljivog Nobu restorana koji služi očekivanu japansko-peruansku fuzionu kuhinju. Smešten na živopisnoj litici u Imerovigliju na severoistočnoj obali ostrva, luksuzno skrovište imaće spa i fitnes centar sa kompletnom uslugom, zajedno sa infinity bazenom na dva nivoa pored kojeg će se nalaziti nekoliko luksuznih vila sa bazenom.

Naravno, lokacija je vrlo bitna. Pored pogleda na Kalderu i Egejsko more, Nobu se nalazi na 10 minuta vožnje od šarmantnog priobalnog grada Oia i nekoliko koraka od kosmopolitske prestonice Santorinija, Fire. Takođe je udaljen samo 20 minuta od Međunarodnog aerodroma Santorini (Thira), što čini putovanje do i od hotela lakim.

Osnovan od strane Nobu Matsuhisa, Roberta De Nira i Meira Tepera, Nobu je otvorio vrata svog prvog restorana još 1994. Sjajni njujorški restoran brzo je postao miljenik zvezda sa A-Liste, a danas postoji oko 50 Nobu restorana širom sveta.

„Santorini je jedna od najcenjenijih destinacija na svetu sa svojom retkom lepotom, poznata po svojoj prepoznatljivoj kuhinji, arhitekturi sa pozadinom strmih litica i dramatičnim zalascima sunca koji osvetljavaju more i nebo“, rekao je izvršni direktor Nobu Hospitality, Trevor Horvel u saopštenju. „Radujemo se što ćemo pozvati domaće i međunarodne putnike da iskuse Nobu stil života na ovoj posebnoj destinaciji.“