Neom Ice Cube hotel – vizija novog horizonta

Smešten između veličanstvenih granitnih litica na ulazu u Vadi Tayyib Al Ism u saudijskoj provinciji Tabuk, Ice Cube Hotel je koncept koji zarobljava maštu…

Ideja hotela suspendovanog 600 metara iznad zemlje, sa panoramskim pogledom na Akabski zaliv, zvuči kao nešto iz futurističkog romana, zar ne? Ice Cube Hotel je zamišljen kao vrhunac ambicioznih projekata Neom, dizajniran da revolucionira način na koji razmišljamo o životu i interakciji sa našim okruženjem. Ovaj hotel bi se pridružio nizu tematskih hotela – Wellness, Oasis i Adventure – svaki dizajniran da gostima ponudi jedinstven način da dožive prirodnu lepotu i tehnološke napretke regiona. Zamislite da se probudite u sobi napravljenoj od transparentnog cementa, osećajući se kao da lebdite među oblacima, dok se more prostire beskonačno ispod vas.

Koncept koristi materijale koji stvaraju iluziju masivnih, providnih blokova leda, slažući ih kako bi stvorili prostore koji su i zadivljujući i spokojni. Možete li zamisliti kako svetlost prolazi kroz njih, bacajući svetlucave refleksije po modernim enterijerima?

Raspored smeštajnih nivoa u konceptu Ice Cube Hotel je pravo remek-delo. Zamislite svaki apartman sve dalje pozicioniran kako se zgrada uzdiže, pružajući ne samo privatnost već i stalno promenljivu perspektivu na more i litice. Hotel je dizajniran da ima terase gde voda teče u slapovima, stvarajući efekat vodopada koji se čini da se stapa pravo u zaliv ispod. Zar ne bi bilo očaravajuće gledati ovu vodenu atrakciju sa vašeg balkona, slušajući umirujuće zvuke padajuće vode?

Hotel je zamišljen sa sopstvenim dokovima za čamce, podstičući istraživanje živopisnog morskog sveta zaliva. Ova integracija sa prirodnim okruženjem odražava posvećenost održivosti i poštovanju zadivljujuće lokacije. Kako bi bilo divno zakoračiti iz svoje sobe pravo na čamac i kliziti preko vode, istražujući skrivene uvale i bogati podvodni svet?

Ovaj hotel je više od mesta za boravak – to je smela deklaracija budućnosti, pozivajući nas da sanjamo o onome što je moguće u svetu luksuznih putovanja i očuvanja životne sredine. Kako će izgledati kada ovakvi koncepti ožive, preoblikujući naša očekivanja i iskustva? Sama pomisao je uzbudljiva.

Luxury Experience