Najstariji resort Mauija i dalje je jedan od najboljih

Otvoren 1963.godine, Sheraton Maui Resort & Spa ima istoriju na ovom ostrvu, koja je interesantna baš kao i sam posed…

Pre nego što su Havaji postali država, odbor direktora Pioneer Mill kompanije, kreirao je nacrt ovog poseda na 23 hektara i otpočeo sedmogodišnji proces njegove za izgradnje. Za otvaranje odmarališta, slavne ličnosti kao što su Bing Krozbi i Sem Snid su nastupale, a deo proslave bio je posvećen obeležavanju i prvog komercijalnog leta od glavnog kopna do Mauija. S obzirom na to da je ovo bio tek drugi hotel koji je otvoren na Mauiju, Sheraton je zauzeo jednu od najboljih alkova u Ka’anapaliju. Egzotični krater vulkana jedno je od tri veličanstvena sveta uhanelele mesta na ostrvu, gde duše preminulih napuštaju svet ii du prema svojim precima.

Sheraton hotel i dalje se trudi da sačuva svoju istoriju, bilo kroz ceremonije, bilo kroz dekoraciju ili kulturne ponude, istovremeno dajući sebi priliku da prati moderne trendove i želje svetkih putnika. Pre dve godine, odmaralište je prošlo kroz proces renovacije vredan 26.5 miliona dolara, kada je 508 soba i apartmana dobilo novi izgled. Angažovanjem kulturalnog konsultanta koji je bio tu da potpomogne bolje razumevanje istorije i etosa ostrva, hotel je uspeo da se fokusira na svoj sopstveni dizajnerski narativ.

Dizajniran sa otvorenim planom prostora, hotelski lobi je šarmantan i iz njega se može uživati u pogledu na bazen i plažu. Pored toga, ovo je jedini hotel na ostrvu koji poseduje sopstveni bar, a prvi je koji je zabranio upotrebu plastičnih slamki i uključio brojne druge ekološke inicijative.

Zbog njegovog jedinstvenog dizajna, osamdeset posto soba ovog hotela okrenute su prema okeanu, dok preostale imaju veličanstveni pogled na prirodu Mauija. Bilo da se radi o standardnim sobama ili apartmanima, svi gostinjski smeštaji imaju neutralnu paletu boja, sa akcentima plave ili koralne nijanse.

Možemo slobodno reći da je crème de la crème ovog poseda Ali’i Presidential Suite, koji dolazi sa punom kuhinjom, odvojenim dnevnim i trpezarijskim prostorom i ekskluzivnim balkonom sa kliznim staklenim vratima.

Što se pogodnosti tiče, ovaj posed vam nudi spa, fitness centar, teniski teren, dečje igraonice, bazen u stilu lagune i centar za aktivnosti na plaži, gde možete iznajmiti opremu za ronjenje ili druge sportove na ili u vodi.

Kada je obedovanje u pitanju, resort poseduje šest restorana, koji idu od ležernih barova na plaži, do signature restorana sa jedinstvenim elegantnim ambijentom.

Kao jedan od najstarijih poseda na ostrvu Maui, ovaj resort nastavlja da evoluira i raste zajedno sa svojim gostima. Možemo slobodno reći da je ovo jedna od najgostoljubivijih destinacija, koja je savršena za porodice i velike grupe.

Kada jednom posetite ovo odmaralište, sigurni smo da ćete želeti da mu se vratite čim vam se za to ukase prilika.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja