NAJSKUPLJI HOTELSKI APARTMANI U EVROPI

Predstavljamo vam 10 najskupljih hotelskih apartmana u Evropi…

Hotelska ponuda je veoma raznovrsna, kako u svetu, tako i u Evropi. Filozofija jednog hotela, njegov dizajn, dizajn soba, pogodnosti i usluge koje pruža variraju od mesta do mesta. Ipak, postoje neki zahtevi koji se moraju ispuniti kako bi jedan hotel mogao biti nazvan luksuznim. On mora imati prefinjeni i jedinstveni dekor, prostrane sobe, luksuzne apartmane i neprevaziđeno dobru uslugu. Veliki broj hotela se na najrazličitije načine trudi da ove zahteve ispuni, pa tako u današnje vreme imamo enormni broj jedinstvenih hotela, u kojima je boravak nezaboravna stvar. Bez daljeg odlaganja, predstavljamo vam 10 najskupljih hotelskih apartmana u Evropi.

10. Hotel d’Angleterre’s Royal Suite, Kopenhagen
Cena: $6,000

Na 10.mestu na našoj listi našao se ovaj hotelski apartman star 260 godina, koji u sebi nosi veliku količinu istorije, sakupljene tokom godina. Veliki broj elemenata u njemu ostao je nepromenjen i izgleda isto kao i prvog dana po otvaranju hotela. Grandiozni lusteri koji vise sa plafona dekorisanog kerubinima, stari nameštaj, uključujući i radni sto iz Drugog svetskog rata koji su koristili nemački okupatori su samo neki od elemenata dekora ovog prostora. Lokalna danska firma Bang & Olufsen pobrinula se da u apartmanu postoji idealni balans starog i novog. Ovaj apartman ima i svoj privatni balkon, sa kog se pruža savršen pogled na grad. U blizini hotela se nalazi i pešačka zona za šoping, kao i Kraljevsko pozorište.

9. Hotel Bristol’s Prince Of Wales suite, Beč
Cena: $7,500

Ovaj apartman je među najvećim u ovom gradu, a u njemu možemo primetiti uticaje holandske i austrijske kulture. On ima privatnu teretanu, saunu i đakuzi u glavnom kupatilu. Princ od Velsa, po kome je ovaj apartman i dobio ime, bio je česti gost ovog apartmana, zajedno sa kraljem Edvardom VIII. Soba ima svoj prefinjeni komplet Augarten porcelana, Lobmeyr kristalne predmete i ostale komade escajga, tako da gosti mogu u pravom luksuznom okruženju uživati u najboljoj kuhinji koja se ovde nudi.

8. Four Seasons’s Royal Suite della Gherardesca, Firenca
Cena: $19,300

Na osmom mestu nalazi se apartman prekriven freskama i muralima, koji se zapravo sastoji od šest soba. On ima i svoju privatnu galeriju koja gleda na privatnu baštu, koja je ispunjena divljim cvećem i zimzelenim biljkama. Gosti ovog apartmana mogu uživati u privatnom doručku u svojoj trpezariji, iz koje se pruža umirujući pogled na baštu. Ekskluzivne svilene tapete i originalni Capodimonte Maioliche keramički podovi su svedoci italijanske istorije i umetničkog nasleđa.

7. St. Regis’ Royal Suite, Rim
Cena: $17,000

Ovaj apartman je dovoljno luksuzan da u njemu odsednu članovi kraljevskih porodica, koji su inače stalni gosti. On ima svoju privatnu biblioteku i vinski podrum u kom bude smešteno 100 boca prefinjenog vina, koje gosti mogu isprobavati uz asistenciju hotelskog somelijera. Plafon u trpezariji je element koji definitivno privlači najviše pažnje u ovom apartmanu, kako je na njemu oslikan pompejski mural. Ispod njega, smešten je prefinjeni trpezarijski sto za 12 osoba, napravljen od Carara mermera. Dnevna soba je ukrašena grand pianom, koji potiče iz 18.veka, kao i brojnim antikvitetima koji su pripadali kralju Luju XVI.

6. The Connaught’s Apartment, London
Cena: $18,800

Apartman koji se nalazi na šestom mestu na našoj listi, nije naročito grandiozan kada se uporedi sa ostatkom hotela u kom se nalazi. Pre bi se moglo reći da je u njemu primenjen idealni minimalistički stil. On ima bele zidove, sa plavim i ljubičastim kožnim i plišanim nameštajem koji kreiraju dobar kontrast, pored cvetnih umentičkih radova. Ovaj apartman može biti proširen na čitav šesti sprat ovog hotela i ima terasu koja ga opasava celom dužinom. Ona je ukrašena dizajniranim biljkama. Gosti mogu kreirati svoj privatni bar u kom će ih služiti stručno osoblje ovog hotela, koje je poznato po kreiranju najbojih koktela.

5. Four Seasons’ Atik Pasha Suite, Istanbul
Cena: $29,000

Four Seasons hotel pretvorio je Atik Pasha Palatu na Bosforu u hotel sa pet zvezdica i podario mu apartman koji takođe nosi to ime. Ovaj apartman je na petom mestu na našoj listi, a zauzima čitav drugi sprat palate. Ima plafone koji su visoki četiri metra, koje u dnevnoj sobi prefinjeno krasi Murano luster sa plavim elementima. U drugim prostorijama prilagođeni nameštaj i materijali, kao i otomanska umetnost su ono što privlači dosta pažnje i kreira željeni ambijent. Gosti mogu uživati u mediteranskoj kuhinji u svojoj privatnoj trpezariji iz koje se pruža pogled na evropsku stranu Bosfora. Takođe, u ovom apartmanu postoji i privatno tursko kupatilo.

4. Hôtel Majestic Barrière’s Majestic Suite, Kan
Cena: $27,000

Kan je najpoznatiji grad Azurne obale, a hotel Majestic Barriere ima svoju privatnu plažu. Majestic apartman se nalazi na najvišem nivou hotela. Više nego po svom enterijeru, ovaj apartman je poznat po fantastičnom pogledu na La Croisette promenadu koji se iz njega pruža. Takođe, ovaj prizor krase i plave mediteranske vode i idealni zalasci sunca. Ovaj apartman ima i prostranu terasu, na kojoj se nalazi privatni bazen.

3. Shangri-La’s La Suite, Pariz
Cena: $25,000

Pored kineskih i francuskih komponenti dekora i nameštaja u ovom apartmanu, faktor koji oduševljava sve koji ga posete je prostrana terasa, do koje se može doći iz svake sobe. Ona gostima daje priliku da uživaju u panoramskom pogledu na Pariz i njegove kulturne i istorijske spomenike, posebno Ajfelov toranj koji deluje kao da je veoma blizu. Ovaj apartman takođe može biti proširen tako da zauzme čitam 7.sprat hotela, što ga čini četvorosobnim apartmanom sa idealnim pogledom. Ajfelov toranj, po kome je Pariz i poznat, može biti viđen iz svake sobe, pa čak i iz mermernog kupatila.

2. Corinthia Hotel’s The Royal Penthouse, London
Cena: $28,100

Royal Penthaus ovog hotela ima 13 soba sve ukupno, kao i privatni vinski podrum. On može biti okarakterisan kao najveći apartman u Londonu. Ovaj dupleks povezan je grandioznim spiralnim stepeništem, a čitav prostor krasi tema palate koja je predstavljena ručno rađenim drvenim nameštajem, unikatnim komadima i zidnim panelima sa efektom ogledala. Krovna terasa koja je deo ovog apartmana, gostima daje mogućnost uživanja u sjajnom pogledu na centar grada. Gosti takođe mogu uživati i u tretmanima privatnog spa centra, koje vodi Espa Life.

1. Hotel President Wilson’s Royal Penthouse Suite, Ženeva
Cena: $85,000

Na prvom mestu na našoj listi, nalazi se Royal Penthaus u Ženevi, koji je definitivno najskuplji i najveći apartman u Evropi. On ima 12 spavaćih soba i kupatila. Sobe imaju prefinjeni nameštaj i persijske tepihe, a u dnevnoj sobi ovog apartmana nalazi se i najveći televizor na svetu – Bang & Olufsen BeoVision 4.103 sa ekranom veličine 103 inča. Gledanje filmova sa ovog ekrana je zaista očaravajuće iskustvo. Ovaj apartman ima svoj privatni lift, obezbeđenje i maksimalnu udobnost i komfor. Terasa koja zauzima prostor od 1.700 m2 je mesto uživanja u najboljem mogućem pogledu na jezero Ženeva i Alpe.