Najskuplja hotelska soba u Parizu je iz doba Marije Antoanete

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ritz Paris (@ritzparis)

Neki hoteli su sami po sebi destinacije, nudeći veličanstven pogled na grad u kom se nalaze, vrhunske usluge, kao i užitke dostojne kralja ili kraljice...

Pariz, prestonica mode, dom je nekih od najspektakularnijih i najskupljih hotela na planeti, od velikih palata do arhitektonskih znamenitosti. Poznati umetnici, pisci, filmske zvezde, članovi kraljevske porodice i modni dizajneri krasili su njihove sale i ostavili trag. U njima se nalaze neki od najboljih gradskih gurmanskih restorana i barova, u koje hrle i lokalno stanovništvo i turisti. Među svim ovim luksuzom, međutim, postoji hotel koji se ističe i ima najskuplji apartman u Parizu i samim tim jedan od najskupljih na planeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ritz Paris (@ritzparis)

Reč je naravno o Imperial apartmanu Ritz Paris, omiljenom hotelu Ernesta Hemingveja, ali i Koko Šanel. Hotel je 2016. godine prošao impresivni proces renoviranja vredan 450 miliona dolara, koji je imao za cilj da mu vrati reputaciju najboljeg hotela na svetu.

Istorijski Bar Hemingvej i škola kuvanja Ritz Escoffier su renovirani i dodate su inovacije kao što je Salon Prust - nazvan po legendarnom francuskom piscu koji je često večerao u Ritzu. Hotel je dodao još jedan bar 2021. inspirisan astrologijom, a 2022. godine Ritz Paris Club & Spa je ponovo rođen sa novim konceptom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ritz Paris (@ritzparis)

Ritz u Parizu ima 13 velikih apartmana, od kojih su neki nazvani po Koko Šanel i Prustu, ali najskuplji od svih je Suite Impériale sa pogledom na Vandomski trg, čija površina dostiže 360 kvadratnih metara i ima tri spavaće sobe, uključujući jednu po uzoru na spavaću sobu Marije Antoanete u Versaju. Tri kupatila apartmana imaju zlatne detalje, dok sam prostor sadrži na desetine antikviteta, baš kao i hotel. Antikviteti uključuju par zidnih svetiljki Luja XVI, lustere i impresivan sat.

Što se tiče cene boravka, potrebno je izdvojiti 50.000 evra!

Luxury Experience