Najluksuzniji hotelski lanac osvaja Njujork

Bilo je samo pitanje vremena kada će jedan od najekskluzivnijh brendova sveta zauzeti jedan od njegovih najfinijih kutaka…

U proleće iduće godine, legendarni Aman Resort otvoriče sovja vrata za Njujorčane, na raskrsnici Pete avenije i 57.ulice. Poznati po svojim veličanstvenim lokacijama Aman Resorts se pridržavaju te tradicije, birajući najfiniju zgradu Menhetna – Crown Building. Inače, ova značajna prilika za Aman Resorts podudara se sa stotim rođendanom čuvene građevine, tako da možemo reći da imamo dva povoda za slavlje.

Baš kao što je slučaj sa svim Aman posedima svetske klase, ovo najnovije smešteno u Njujorku impresioniraće svojim sveobuhvatnim Aman Spa, uz 83 elegantne sobe i apartmana. Sa renomiranim arhitektom Žan-Mišel Gatijem koji radi na ovom projektu, Aman New York dostigao je finalne faze svoje monumentalne transformacije, protkane Aman duhom.

Od osamdeset tri sobe apartmana, 22 predstavljaju privatne brendirane rezidencije, akcentovane veličanstvenim terasama, uključujući unikatni petospratni penthaus, koji je oličenje duha Njujorka na Aman način. Gosti će imati pristup neverovatnim pogodnostima, kao što su tri restorana, džez klub i Aman Spa koji meri 2.300 kvadrata, uz Aman Club dostupan samo članovima.

Izuzetne Aman usluge mogu se videti i u čuvenom prefinjenom japanskom restoranu Nama, koji će vas oduševiti izuzetnim sušijem i sašimijem. Gosti se takođe mogu opuštati u Aman New York vinskom podrumu – The Wine Library ili uživati u italijanskim delikatesima na terasi, sa pogledom na Central Park.

Koju god lokaciju da osvoje, Aman Resorts se fokusiraju na lično dobrostanje, koje je dodatno akcentovano Aman Urban Wellness konceptom. Aman Spa naglašava ovu agendu posvećujući tri sprata privatnog raja svojim gostima, vlasnicima rezidencija i Aman Club članovima. Od medicinskih i wellness procena i evaluacija, programa za poboljšanje ishrane i sna, neinvazivnih i beauty tretmana – ovde se može uživati u svemu.

Oni koji vole da provode svoje vreme opuštajući se pored bazena će takođe imati povoda za radost – deo ovog hotela je veličanstvena loža sa bazenom, oivičena ležaljkama i udobnim logorskim vatrama, što je svakako raritet za Njujork.

Opuštanje dobija sasvim novu definiciju u ovom hotelu, čemu doprinosi prostrani Aman Fitness i joga studio, koje prate hidroterapijske saune, parne sobe, ledene fontane i senzorni tuševi. Sve ovo, kombinuje se sa živahnim duhom Njujorka, na najbolji mogući način.