Najluksuzniji hotel Ujedinjenih Arapskih Emirata

Na samo šesnaest kilometara od aerodroma u Dubaiju, Al Bait Sharjah hotel navodi nas da ponovo maštamo o ovom emirate…

Kada pomislimo na Ujedinjene Arapse Emirate, verovatno vam na pamet pada Dubai sa svojim visokim neboderima, veštačkim ostrvima u obliku palme i mega tržnim centrima sa centralnom klimatizacijom. Ipak, Sharjah, severni komšija Dubaija, na samo šesnaest kilometara udaljenosti, nije preterano poznat. Ovaj emirat je poprilično konzervativan i uspavan u odnosu na ostale, tačnije, takav je bio sve do sada. Sa otvaranjem Al Bait Shajah, prvog luksuznog odmarališta emirate, Shajrah sada nudi predivnu alternativu sjaju i glamuru Dubaija.

Ovaj hotel se nalazi nadomak vodenog kanala, gde se najvećim delom nalaze građevine iz devetnaestog veka. Na nekoliko koraka od ulaza u hotel, nalazi se starinski suk, gde su se beduini nekada okupljali, a sada se tu prodaju materijali i krojači, moderni butici i parfimerije.

Al Bait hotel odaje osećaj ograđene enklave, sa dosta uzanih prolaza koji su osvetljeni fenjerima tokom večernjih časova, a koji povezuju skrivena dvorišta u kojima se nalaze hamam i spa, dva restorana i kafe, kao i biblioteka, muzej i prodavnica sladoleda. Pedeset tri sobe i apartmana ovog hotela uključuju nekoliko smeštajnih jedinica koje su izgrađene na temeljima kuća koje su nekada pripadale najprestižnijim porodicama ovog emirata. Dekorisane u tradicionalnom stilu, sa arapskim podim sofama, ručno rezbarenim komadima drvenog nameštaja i dekorativnim detaljima od mesinga, ovde sobe odišu romantičnim i gostoljubivim stilom.

Atrakcije Dubaija će vam biti na dohvat ruke ako odsednete u ovom hotelu, zahvaljujući floti Mercedes automobila sa privatnim vozačima. Sharjah je jednom bio proglašen za Prestonicu kulture arapskog sveta, i može vam ponuditi izobilje aktivnosti u kojima ćete uživati.

Dakle, ukoliko želite da zamenite svu buku i bes Dubaija, posetite za romantični Sharjah Al Bait.