Najlepši hotel sveta postao je još lepši

I dok su mnogi period pandemije proveli u dosadi, razmišljajući kako da popune svoje dane, ima i onih koji su čitavu situaciju okrenuli u svoju korist…

Jedan od najpopularnijih hotela jugoistočne Azije, Datai Langkawi, predstavio je svetu svoje novo lice nakon procesa renoviranja koji je trajao godinu dana. Kultni lokalitet osvežen je harmoničnim renoviranjem, dok je istovremeno ostao veran svom identitetu zbog kog sa ponosom nosi status ikone. Projekat renoviranja vodio je Didije Lefor iz nagrađivanog pariskog studija DL2A, zajedno sa australijskim arhitektom, Keri Hil.

Smešten unutar 10 miliona godina staroj devičanskoj prašumi, omeđen svetlucavim i besprekornim vodama Andamanskog mora, hotel sa 121 sobom savršeno se integriše sa bujnom vegetacijom i svime onim što ga okružuje. Podeljen u tri porodice luksuznog smeštaja – Canopy, Rainforest i Beach, Datai Langkawi hotel nudi neverovatno iskustvo u samom srcu prirode, okarakterisano neverovatnom dozom privatnosti. Konstantna otvorenost prirodnim elementima dodatno je osnažila potrebu za upotrebom lokalnih materijala i paletom boja koje evociraju na ondašnju floru.

U samom srcu prefinjenosti i autentičnosti, hotel privlači ljubitelje luksuza i prirode istovremeno, koji su u potrazi za nečim zaista jedinstvenim – nastao kao delo čuvenog prirodnjaka, Iršada Mobaraka, novi Nature Centre poziva goste da otkriju divlji život i lokalnu floru, u posvećenim laboratorijama ili tokom zabavnih i obogaćujućih otkrića. Ljubitelji golfa nisu izostavljeni, jer hotel poseduje jedan od najboljih terena jugoistočne Azije, koji je nastao kao delo legendarnog golfera, Ernija Elsa.

Datai Langkawi takođe stavlja održivi razvoj u srce svog koncepta: po dolasku, gosti će dobiti flašice za vodu od nerđajućeg čelika, koje menjaju plastične varijante, inače korišćene tokom avanturističkih ekskurzija. Lokalna Permaculture bašta proizvodi svoje organsko voće i povrće koje se služi u četiri obližnja restorana, dok su slamke od bambusa zamenile plastične.

Šlag na torti je svakako spa centar, podeljen u elegantnih pet vila, koji prikazuje upotrebu malezijskih lekovitih biljaka. Holistički tretmani ispraćeni su neprikosnovenom ekspertizom internacionalno poznatog stručnjaka u ovom polju, Bastijena Gonzalesa, koji je tretman manikir-pedikir pretvorio u pravu umetnost.