Najbolji hoteli Francuske rivijere

Uživajte u panoramama koje deluju kao da su potekle iz vaše mašte i zalivu Sen Tropea koji je protačkan skupocenim jahtama…

Francuska rivijera jedna je od retkih destinacija koje oduvek zrače lepotom, popularnošću i glamurom starih vremena. Ona je bila omiljena slavnim glumicama, kao što je Bridžit Bardo, svetskim političarima, piscima, boemima i svim onim ljudima koji žele da, makar na kratko uživaju u nekoj sasvim drugačijoj strani života.

Ovaj deo Francuske vam na raspolaganje stavlja Kan, Nicu, Sen Trope i brojne druge gradove koji su puni karaktera i harizme, dok su tu i njeni mirniji delovi, koji će vas uspavati zvucima talasa, mirisima svežih specijaliteta i sunčevim zracima. Slikovita sela okružena vinogradma, male francuske prodavnice, slavni francuski hleb i drugi specijaliteti će vas omađijati i preneti u neki sasvim drugačiji svet.

Zaista je fanstastična ponuda francuske obale. Bogatstvo mesta koje trebate posetiti je neiscrpno. Od šik odmarališta, do spokojnih sela pa sve do zadivljujućih istorijskih spomenika. Izbor je samo vaš! Mi vam ovog puta predstavljamo šest odmarališta koja će vas oduševiti:

Hotel du Cap-Eden-Roc

Listu najluksuznijih hotela u najglamuroznijem delu Evrope smo svakako morali da započnemo mestom koje upravo odgovara svemu što smo do sada naveli. Ovaj hotel, smešten u građevini jedinstvenog stila i dekoracije, redovno je omiljeno mesto za odmor bogatih i slavnih, koji uživaju u njegovom velikom, grejanom bazenu sa slanom vodom. Cena jedne noći u njemu iznosi oko 600 evra.

Hôtel Lou Pinet

Hotel Lou Pinet je relativno nov, a svojim gostima nudi 34 prozračne, opuštene sobe i apartmana, u građevini mediteranskog stila, sa pogledom na najveći bazen Sen Tropea. Svaka soba je okarakterisana bogatim umetničkim nasleđem Provanse, a jedno noćenje u hotelu će vas takođe koštati oko 600 evra.

Cheval Blanc Saint-Tropez

Ovaj sasvim novi hotel je od skoro deo LVMH Hotel grupe, a skoro svaka od njegovih trideset soba dobilo je nautički stil, dočaran plavom bojom i tonovima slonovače, nudeći nam panoramski pogled na pučinu i zaliv Sen Tropea. Guerlain Spa i gurmanski restoran Vague D’Or će vas oduševiti. Cena noćenja u ovom hotelu van glavne sezone iznosi oko 600 evra.

Hotel Byblos

Brižit Bardo, koja je jednom opisala Sen Trope kao mali komadić raja, bila je glavna inspiracija za kreiranje ovog hotela, koji često posećuju Džek Niklson i Bijonse, Mik i Bjanka Džeger i mnogi drugi. Apartman koji meri 180 kvadratnih metara, a čiji dizajn potpisuje brend Missoni, kreiran je u čast pedesete godine hotela, uživa u savršenom pogledu na bazen, a jedna noć u njemu će vas koštati 4.500 evra.

Château Saint-Martin & Spa

Ukoliko preferirate drvenasti mir u odnosu na priobalni glamur, skoro ponovo otvoreni hotel, izgrađen na ruševinama tvrđave Templara iz dvanaestog veka, daće vam priliku da sa jedne strane uživate u pogledu na Mediteran, dok vam se sa druge ukazuju Alpi. Bilo da se odmarate pored bazena, igrate tenis ili uživate u Spa Saint Martin by La Prairie, vaš um će biti očaran provensanskim pejzažima koji su inspirisali Pabla Pikasa. Cena jednog noćenja u ovom hotelu iznosi 330 evra.

Hotel Epi 1959

Rivijera definitivno ima sasvim dovoljno mesta koja morate videti i gde morate biti viđeni, ali će vam Hotel Epi Plage, intiman i skriven na potezu Pampelonne plaže, dati osećaj kao da ste u vikendici svojih prijatelja. Njegovih deset loža prošlo je kroz veliki proces renovacije prošle godine, pa sada u svaku od njih može stati od dve do četiri osobe. I ovaj hotel je rado posećivala Brižit Bardo, kao i Silvester Stalone, Madona i mnogi drugi, otkako je otvoren 1959.godine. Vaše ime se može naći na listi gostiju, ukoliko ste voljni da platite 996 dolara za jednu noć.