Najbolji francuski hoteli za ljubitelje vina

Za sve one putnike koji žele da se zadrže malo duže.

Hoteli sa vinogradima svakako nisu fenomen i možete ih nađi blizu i daleko od Nape, Jare, Doura i mnogih drugih mesta. Baš zbog toga smo začuđeni činjenicom da su Francuzi, kao vođe u finom vinarstvu od doline Rone pa do Šampanje, tek sada ušli u ovu igru. Možda su oni, pošto nisu previše poznati po ugostiteljstvu, jednostavno smatrali da ukoliko imamo gde da odsednemo, nećemo poželeti da odemo kući.

Na našu sreću, najbolje vinarske regije ove zemlje su konačno odlučile da se pridruže ovog priči, nudeći svojim gostima koji su ujedno i ljubitelji luksuza vrhunski smeštaj koji će pratiti njihovo vino. Mi vam ovog puta otkrivamo najbolje hotele za ljubitelje vina u njihove tri najslavnije regije.

Šampanja

Smešten u vinogradarskom kraju, novi Royal Champagne hotel nalazi se na maloj udaljenosti od glavnih vinograda regije, uključujući i Dom Perignon. Otvoren prošle godine, ovaj hotel vam nudi najbolje od najboljeg, kada se govori o ljubavi prema vinu. Njihovi vrhunski somelijeri mogu organizovati posete privatnim vinarijama, uključujući i onima u koje je praktično nemoguće ući, kao što su Billecart Salmon i Bollinger. Pored toga, vlasnici hotela proizvode svoje sopstveno vino, Leclerc Briant, koje se nalazi u njihovim privatnim podrumima, zajedno sa flašama Romanee Conti i Lafite Rothschild.

Sotern

Jugoistočno od Bordoa, u Soternu, novo odmaralište ugledalo je svetlost dana u okviru Chateau Lafaurie-Peyraguey, imanju iz sedamnaestog veka. U pitanju je imanje Maison Lalique brenda koje je relativno skoro pretvoreno u hotel. Među luksuznim lusteirma i raskošnim ogledalima, gosti ovog hotela će imati priliku da uživaju u dubokim finskim podrumima, punih retkih vintage izdanja iz ove regije, koja idu do 1893.godine. Skromna misija ovog hotela jeste predstavljanje Premier Grand Cru Classes svojim gostima, uključujući njihovo sopstveno vino, koje se nalazi u graviranoj Lalique flaši.

Provansa

Iako svi znamo da je Azurna obala ispunjena luksuznim odmaralištima, vinogradi rozea koji se nalaze u Provansi za mnoge su odmor iz snova. Otvaranje Villa La Coste u Chateau La Coste vinariji konačno nam daje priliku da odsednemo upravo tamo i iz prve ruke uživamo u svemu što ovaj predivni deo sveta može da nam ponudi.