Morpheus hotel sa dizajnom Zahe Hadid

Skoro otvoreni hotel koji je dobio dizajn od Zaha Hadid dizajnerskog studija, poseduje neverovatnu arhitekturu, kompletiranu otvorom u sredini i prefinjenim enterijerima…

Macau Cotai Strip je destinacija gde se nalaze najbolji hoteli ovog dela sveta, pri čemu svaki od njih pokušava da pobedi ostale po pitanju veličine, sjaja i konzumerističkog kiča, sa tek nekoliko izuzetaka. Da Kina nije sankcionisala odlazak kapitala sa svog glavnog kopna, uspeh ovih hotela ne bi imao granice dok prikuplja ogromne brojeve turista i kockara.

Ipak, novi hotel koji je delo Zaha Hadid studija izdvaja se od drugih u svom okruženju, zato što svojim posetiocima nudi diskretni i svedeni luksuz, koji je ovde preko potreban i poželjan. Hotel Morfeus je kao iznenadni udar svežeg vazduha.

U pravom Hadid  stilu, zaobljene linije ovog hotela, ponosno se izdižu u centralnom delu destinacije. Nemoguće je ne videti ga, jer ga otvaranje u sredini čini posebnim i navodi nas da pomislimo da je meteor proleteo kroz 28.000 tona strukturalnog čelika i 48.000 kvadrata stakla.

Ovaj hotel je prema navodima prvi u svetu koji poseduje slobodnu formu, vezanu egzoskeletom. Njegova arhitektura je zaista jedinstvena, dok kineski restoran hotela, Yi, nudi regionalnu kuhinju koja se servira u omakase stilu, iz prethodno pripremljenog menija.

Enterijer hotela sadrži minimalistički lobi, bez mesta za sedenje sa diskretnom recepcijom sa leve strane i kupolastom Pierre Herme ložom sa desne. Enterijer koji je radio Piter Remedios je neprimetna ekstenzija arhitekture, sa istovetnom količinom pažnje posvećenom detaljima i finišima.

Sa samo 770 soba, apartmana i vila, od čega su mnoge rezervisane za VIP goste, ovaj hotel nije dizajniran za šire narodne mase. Sve sobe u hotelu su prefinjeno dizajnirane i uređene sa ukusom. S obzirom na to da svako juri za novom tehnologijom, sve u jednoj sobi može se kontrolisati uz pomoć tableta.

Osim toga, Morpheus hotel ima čitav jedan prostor posvećen remek delima internacionalnih umetnika, kao što su Žan Mišel Otonijel i Tilo Hajnsman. U spa centru ovog hotela, očekuje vas simulacija snežne baste, koja nas asocira na zimsku zemlju čuda, nudeći tretmane koji su neverovatnog kvaliteta. Bazen vam nudi opciju uživanja u otvrenim i zatvorenim sekcijama.

Po pitanju obedovanja, pored kineskog restorana, ovde su u ponudi dva mesta koja predvodi Alen Dukas, jedan od najviše nagrađivanih šefova sveta. Ovde, on nadgleda ležerni bar i restoran Voyages, kao i prefinjeni Alain Ducasse at Morpheus, koji nudi, pored ekstravagantnih gastronomskih đakonija i neverovatni dizajn.

Čak je i prodajni prostor ovog hotela pomerio sve granice – umesto posedovanja butika brendova koje možemo videti svuda, glavni prodajni prostor je otvoren i nudi neke zaista interesantne predmete koje bi i sama Zaha Hadid odobrila.

Ako postoji jedna reč koja može opisati ovaj hotel, onda je to nekonvencionalnost – od linija arhitekture, do dizajna enterijera, od suptilnog luksuza i provokativne umetnosti, Morpheus je iznenađenje, namenjeno svima onima kojima su standardni luksuzni hoteli dosadili.