Milijarder Ričard Brenson otvara luksuzni hotel u Španiji

Ričard Brenson donosi malo više luksuza na španska Balearska ostrva.

Britanski milijarder Ričard Brenson i njegova kompanija Virgin Limited Edition, koja trenutno nadgleda sedam vrhunskih odmarališta širom sveta, upravo su objavili da grade novi hotel na Majorki. Predviđen da se otvori u leto 2023. godine, novi hotel je deo imanja Son Bunjola od 810 jutara, koje se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine u planinama Sera de Tramuntana.

Nazvan jednostavno Son Bunyola Estate, hotel se zasniva na postojećem poljoprivrednom imanju koje datira iz 15. veka. Prepun šarmantnih, originalnih karakteristika, novi butik hotel će se sastojati od 28 soba, dva restorana, trpezarijskih terasa, salona i bazena. Pored toga, postoje tri samostalne vile - Sa Terra Rotja, Sa Punta de S’Aguilla i Son Balagueret - koje se već nalaze na imanju, nude tri ili četiri spavaće sobe i, naravno, malo više privatnosti.

Izgradnja hotela je zapravo počela prošlog juna uz pomoć Gras Architects i Rialto Living sa Majorke. Tim se fokusirao na restauraciju postojećih struktura, dok je koristio niz lokalnih materijala i tehnika.

Virgin Limited Edition je takođe ugradio nekoliko održivih karakteristika u hotel. Za početak, topla voda će se prethodno zagrevati korišćenjem energije prikupljene iz sistema za klimatizaciju i hlađenje rashladnih uređaja, dok će se kotao napajati korišćenjem recikliranog drveta. U međuvremenu, novi sistem upravljanja zgradom će nadgledati i kontrolisati osvetljenje, klimatizaciju i potrošnju energije.

Osim smeštaja, imanje se nalazi u jednoj od najprestižnijih i najzaštićenijih oblasti u regionu. Okružen stablima citrusa, badema i maslina, takođe nudi spektakularan pogled na obalu Sredozemnog mora i živopisnu prirodu. Štaviše, nalazi se samo nekoliko koraka od poznatog restorana na litici Majorke, Sa Foradada, koji služi paelju, sveže morske plodove i druga ukusna jela koja se pripremaju na tradicionalne načine.

„Severozapadna obala Majorke je oduvek bila posebno mesto za Ričarda Brensona i Virgin Limited Edition“, rekao je Džon Braun, generalni direktor Virgin Limited Edition, u izjavi. „Apsolutno smo oduševljeni što imamo priliku da obnovimo ovo prelepo mesto, odamo počast njegovoj bogatoj istoriji i radujemo se što ćemo poželeti dobrodošlicu još jednom malom luksuznom hotelu u naš portfolio.“

Son Bunyola Estate će biti prva nekretnina Virgin Limited Edition u Španiji.