Meksiko Siti dobija svoj prvi hotel Ritz-Carlton

Smešten na Paseo de la Reforma, hotel i stambena kula sa 58 spratova transformisali su horizont Meksiko Sitija.

Smeštena u srcu glavnog grada, duž elegantnog Paseo de la Reforma, moderna staklena kula mešovite namene sa 58 spratova – u kojoj se nalaze i hotel i brendirane rezidencije – jedna je od najviših zgrada u gradu i već je transformisala njegov horizont. Hotel će se nalaziti na spratovima od 37 do 47, dok će Ritz-Carlton Residences biti na spratovima od 48 do 55.

Ovo je prvi Ritz-Carlton u Meksiko Sitiju. Luksuzni hotel, koji je otvoren 28. oktobra, ima 153 sobe, uključujući 19 apartmana, spa Ritz-Carlton, zatvoreni bazen, restoran i bar, fitnes centar i prostore za sastanke i događaje.

„Inspiracija za arhitekturu i enterijer bio je meksički nadrealizam“, kaže Virdžinija Rohas, direktorka prodaje i marketinga u Ritz-Carltonu u Meksiko Sitiju. „Ovo proizilazi iz istorije Meksiko Sitija u suprotstavljanju tradicionalne kulture sa modernim svetom, birajući da slavi, umesto da zaboravi prošlost. Korišćenjem reflektujućih materijala ogledamo eksterijer u enterijeru, igrajući se sa perspektivom gostiju, stvarajući tako nadrealističko iskustvo.“

Sve sobe imaju pogled na grad kroz prozore od poda do plafona, a 120 soba ima privatne terase, savršene za ispijanje kafe dok sunce izlazi. Tu su i prostrana mermerna kupatila i odvojene trpezarije i dnevne sobe u apartmanima. Ritz-Carlton Club Level nudi pet dnevnih kulinarskih degustacija i izbor vina po izboru somelijera.

Istorija, kultura i umetnost su na čelu atmosfere i ponude Ritz-Carlton hotela. „Važno nam je da svi naši objekti slave svoju lokaciju“, kaže Dona Meknamara, potpredsednica i globalni lider brenda Ritz-Carltona. „Kroz dizajn vođen destinacijom, pažljivo odabrane sadržaje i programiranje i izuzetnu kulinarsku ponudu, hotel će služiti kao kapija za autentično uranjanje u jedinstvenu kulturu grada.

Meksiko Siti ima burnu kulinarsku scenu. Pod rukovodstvom izvršnog šefa kuhinje Džonatana Feliksa, restoran će služiti gastronomiju sa meksičkim uticajima i lokalnim sastojcima, dok će bar proslaviti jedno od najomiljenijih alkoholnih pića u Meksiku uz ručno napravljene koktele. Sa šesnaestogodišnjim iskustvom u brendovima luksuznih hotela i međunarodnom obukom o meksičkoj, italijanskoj, francuskoj, peruanskoj i argentinskoj kuhinji, kuvar Feliks je pažljivo odabrao svaki obrok kako bi ponudio kulinarsko putovanje u kome se ukusi i senzacije povećavaju sa svakim zalogajem.

To ne bi bio hotel Ritz-Carlton bez predivnog spa centra. Tretmani koriste lokalne sastojke i inspirisani su lekovitim i duhovnim tradicijama astečke kulture. Tu su saune, parne sobe i opuštajući zatvoreni bazen.

Ritz-Carltonu nisu nepoznate rezidencije brendiranih hotela, a u ovoj kuli će se nalaziti 63 privatna stana. Rezidencije će se prostirati na 65 do 258 kvadratnih metara i prodavaće se po ceni od oko 589.000 dolara. Stanari će uživati ​​u sopstvenom ulazu sa brzim liftovima, trpezarijom u rezidenciji, automatizovanim parkingom sa slugom i helidromom, između ostalih pogodnosti. Takođe će imati VIP pristup hotelskim objektima.

Takođe treba napomenuti centralnu lokaciju hotela, što olakšava pristup parku Chapultepec, spomeniku Angel de la Independencia, spomeniku Cuauhtemoc, kao i mnogim dizajnerskim buticima i luksuznim prodavnicama.

Hotel će takođe nuditi privatne obilaske Antropološkog muzeja i drugih kulturnih znamenitosti širom grada.  

Povezane teme