Manna Arcadia: Od sanatorijuma do hotela sa pet zvezdica

Doživite jedinstveno iskustvo boravka u starom sanatorijumu Manna Arcadia.

Manna se nalazi duboko u arkadijskim šumama centralnog Peloponeza, na nadmorskoj visini od 1.200 metara u blizini sela Magulijana.

Nekadašnji sanatorijum – sagrađen na prelazu prošlog veka za osobe koje pate od respiratornih problema i tuberkuloze – bio je u zapuštenom stanju skoro osam decenija pre nego što je dospeo u ruke novih vlasnika. Hotelsko-turistička kompanija Otus kupila je stari sanatorijum, koji se nalazi na površini od oko 7 ari u Arkadiji. Atinski K-Studio preuzeo je obavezu da... vaskrsne napuštenu strukturu, dok je osvetljenje dizajnirala Eleftheria Deco, čiji je poslednji projekat bio... Akropolj.

Odmaralište, koje je iz temelja obnovljeno, ima kapacitet od 32 sobe i apartmana i teži da Arkadiju postavi na svetsku mapu putovanja.

Manna je istorijsko utočište sa 5 zvezdica u drevnoj jelovoj šumi planine Mainalo i, kako je navedeno na zvaničnom sajtu kompanije, pruža autentično gostoprimstvo, podmlađivanje tela i uma u ​​prirodi uz jedinstvenu estetiku i usluge, okruženo šumama, jezerima i rekama sa kristalno čistom vodom koje nude iskustvo apsolutnog blagostanja, tokom cele godine. Hotel u jelovoj šumi nas poziva da se prepustimo autentičnom gostoprimstvu i dozvolimo sebi da se prepustimo mestu gde vreme staje, telo se podmlađuje, um se prazni, a oči pune prirodom.

Istorija sanatorijuma

Sanatorijum datira iz 1929. godine i poznat je kao "Mana sanatorijum". Zgrada je dobila ime po Ani Meli, sestri makedonskog heroja Pavlosa Mele, koja je bila i tvorac lečilišta. Želela je da napravi najveći sanatorijum na Balkanu, pa je našla finansijsku podršku imućnih Grka u dijaspori, Egiptu i Americi. Ana Mela je svoj život i bogatstvo posvetila lečenju ranjenih vojnika i pacijenata sa tuberkulozom. Zbog svoje apsolutne privrženosti pacijentima i dobročinstva, okarakterisana je kao „vojnička majka“ i sanatorijum je nazvan u njenu čast.

Lokacija izabrana za sanatorijum nije slučajna. Magulijana, koja je bila najbliže selo, smatrana je za jedno od „najzdravijih“ mesta za odmor tog vremena. Nadmorska visina i svež vazduh pomogli su u borbi protiv tuberkuloze. Izgradili su ga legendarni lokalni majstori iz obližnjeg sela Lagadija, poznatog po izradi kamena. Zgrada je bila na četiri sprata. Na prvom spratu je bila uprava, medicinske laboratorije i ordinacija, a na preostalim spratovima bile su bolesničke sobe u kojima su muškarci tretirani odvojeno od žena. Bolesnici od tuberkuloze plaćali su od 200 do 100 drahmi za boravak u bolnici i pored medicinske nege uživali su u prvoklasnoj hrani, grejanju i zabavi. Uvođenjem penicilina kao leka protiv tuberkuloze, sanatorijum je zatvoren, opljačkan i potom napušten.

Manna Arcadia

Iz kultne zgrade iz 1929. godine, poznate kao „sanatorijum Manna“ i u srcu Arkadije, mesta poznatog po svojoj netaknutoj prirodi i lekovitim moćima, rođena je nova Manna Arcadia, članica Design Hotels. Utočište jedinstvene estetike i usluga, okruženo je šumama, jezerima i rekama sa kristalno čistom vodom, pružajući doživljaj apsolutnog blagostanja, tokom cele godine. Dizajneri enterijera i arhitekte K-STUDIO preduzeli su oživljavanje ove građevine koja je zaštićena. U saradnji sa arheolozima i uz apsolutno poštovanje autentične arhitekture i istorijske prošlosti, Manna je ponovo rođena i želi vam dobrodošlicu u svoj svet!

Sobe i apartmani

Svaka soba Manna Arcadia je luksuzno utočište koje će vas odvesti u drevnu jelovu šumu i sve njene tajne. Visoki plafoni, elegantna dekoracija, veliki prostori i održivi materijali su u savršenom skladu sa prirodnim okruženjem. Sve sobe i apartmani odišu šarmom prošlosti i čine ambijent, okružen povetarcem epske planine Mainalo i jedinstvenim mirisom jele, idealnim za opuštanje i inspiraciju.

Gastronomija

Restoran Manna Arcadia, čiji je kustos nagrađivani kuvar Atenagoras Kostakos, idealna je destinacija za one koji vole kreativnu kuhinju. Zasnovan na mediteranskoj i grčkoj kuhinji, Atenagoras Kostakos stvara vrhunsko kulinarsko iskustvo. Restoran nudi doručak, ručak i večeru, koristeći isključivo čiste domaće proizvode visoke nutritivne vrednosti zasnovane na etičkoj ishrani i hranu koja umiruje dušu i hrani telo i um. Kulinarski pristup Manna Arcadia nije mogao a da ne bude povezan sa prirodnim okruženjem u kom se nalazi. Usred prirode, među vrsnim domaćim proizvođačima, predstavlja autentičnost grčkog ukusa kroz kuhinju zasnovanu na visokokvalitetnim lokalnim namirnicama.

Spa

Inspirisan jedinstvenom isceliteljskom snagom prirode koja ga okružuje, wellness centar Manna Arcadia pruža jedinstvene rituale. Uživajte u blagotvornim svojstvima saune i hamama i opustite se u "pećinskom" bazenu. Meditirajte i uživajte u jogi u prirodi okruženi jelama ili u zatvorenom prostoru pored kamina. Konačno, tonirajte svoje telo u specijalno opremljenoj teretani i ako budete imali sreće, napolju bi mogao da pada sneg koji bi ovo iskustvo učinio još posebnijim.

Luxury Experience