Mandarin Oriental otvara novi kompleks na italijanskom ostrvu Sardinija

Sobe i apartmani ovog odredišta imaće pogled na idilični zaliv Pevero.

Mandarin Oriental pre nekoliko dana objavio je svoje planove za otvaranje novog odmarališta na italijanskom ostrvu Sardinija. Ovo odredište, smešteno u srcu Costa Smeralda, trebalo bi da otvori svoja vrata do sredine 2026. godine i biće četvrti hotel ove slavne hotelske grupe poznate po luksuzu i vrhunskom komforu u Italiji. Trenutni planovi za ovaj projekat - nazvan Mandarin Oriental, Porto Cervo - obuhvataju 83 sobe i apartmana smeštenih na padini sa pogledom na zaliv Pevero, dok takođe dolazi sa jedinstvenim pogodnostima poput privatne plaže do koje se može stići pešačenjem stazom dugačkom 350 metara.

Mandarin Oriental, Porto Cervo razvija se u partnerstvu sa Gruppo Statuto, jednom od vodećih italijanskih grupa za nekretnine. Kompanija je ranije sarađivala sa Mandarin Oriental brendom na njihovom hotelu u Milanu, koji je otvoren 2015. godine. Ovaj put, dvojac teži "neuporedivom hotelskom iskustvu", prema izjavi. Eksterijer hotela, prikazan u novom renderingu, ističe se svojim kamenošću, smešten između bujne pejzažne uređenosti i obližnjeg mora, uz kabine za sedenje pored bazena. Ali, po otvaranju, postojaće još više opcija za istraživanje, uživanje i opuštanje širom kompleksa.

Odmaralište će uključivati pet nezavisnih restorana i barova koji će nuditi različite kulinarske opcije. Tu će takođe biti i neophodni spa centar, a zaljubljenici u vežbanje će moći koristiti teretanu, dok će putnici koji žele da se okupaju moći da koriste velike otvorene i zatvorene bazene. Ekskluzivni plažni klub smešten na plaži Porto Paglia pružiće još više prostora za opuštanje.

Porto Cervo je poznat po svojim luksuznim buticima, galerijama i restoranima koji bi mogli biti odlične destinacije za istraživanje tokom boravka. Porto Cervo Marina je takođe dom prepoznatljivog Yacht Cluba, poznatog po organizovanju međunarodnih regata i pružanju posetiocima pristupa spektakularnom nizu uvala i skrivenih plaža.

"Radujemo se što ćemo našim gostima predstaviti Mandarin Oriental, Porto Cervo i proširiti naš portfolio destinacija za odmor u ovom regionu", kaže Frančesko Čefalu, glavni direktor za razvoj u hotelskoj grupi Mandarin Oriental. "Jedinstvena privlačnost Costa Smeralde, u kombinaciji sa stručnošću Gruppo Statuto, obećava stvaranje izuzetnog odmarališta."

Luxury Experience