Luksuzno privatno odmaralište u Panami sa „plutajućom“ plažom

Ekskluzivno novo odmaralište Bocas Bali takođe nudi 16 vila nad vodom i uskoro će predstaviti luksuzne kućice na drvetu.

Šta radite kada vašem privatnom ostrvu nedostaje plaža? Ako ste hotelijer Dan Bem, sami je napravite.

Bivši tehnički izvršni direktor, koji je otvorio letovalište Bocas Bali u Panami prošlog septembra, upravo je dodao, kako tvrdi, prvu „uzvišenu plažu“ na svetu ekskluzivnom ostrvu Frangipani u Bokas del Toru.

„Kada smo se prvi put upoznali sa privatnim ostrvom, trebalo mi je malo ubeđivanja da zamislim privatno luksuzno odmaralište bez plaže sa belim peskom, ali ostrvo je imalo sve ostalo i neke stvari za koje nisam ni znao da želim, pa smo počeli da razmišljamo o tome kako bismo mogli da izgradimo plažu koja bi izgledala kao deo ostrva bez ikakvog negativnog uticaja na korale ili okolni pejzaž“, rekao je Dan.

Nakon otprilike devet meseci mukotrpnog rada, jedinstvena plaža je konačno završena. Nazvana po indonežanskoj reči za leptir, nova plaža Kupu-Kupu ima siluetu sličnu leptiru. Dostupna preko drvenog šetališta, dolazi u kompletu sa najvažnijim belim peskom, palmama i elegantnim ležaljkama. Pored toga, „Tipsi Bar“ će posetiocima plaže ponuditi koktele i lagane obroke.

Međutim, za razliku od obične plaže, Bemova kreacija sadrži niz stepenica obloženih kvarcnim pločicama koje se spuštaju u kristalnu vodu. Ovo omogućava gostima da lagano uđu u more, kao u bazen. Ovde takođe možete učestvovati u ronjenju na dah, kajaku i drugim aktivnostima na vodi.

Naravno, Bocas Bali je nešto više od plaže. Butik odmaralište ima 16 prilagođenih vila iznad vode. Slično tome, restoran Elephant House u odmaralištu je takođe dopremljen sa Balija i star je oko 100 godina. Još jedan vrhunac je klupska kuća Colonnade, koja uključuje bazen sa slatkom vodom, kafić, teretanu i spa centar.

Ali odmaralište još nije u potpunosti završeno i kako je hoteljer najavio uskoro će dobiti pregršt prekrasnih kućica na drvetu koje je dizajnirala Elora Hardi, zajedno sa kolekcijom botaničkih vrtova svetske klase. Prva luksuzna kućica na drvetu biće završena 1. jula.

Cene počinju od 1.100 dolara po noći tokom vrhunca sezone i 900 dolara po noći van sezone. 

Pogledajte fotografije ovog predivnog odmarališta u galeriji.