Zavirite u mali luksuzni hotel okružen maslinjakom u Hrvatskoj

Sneni hotel sa osam soba proizvodi i nagrađivano maslinovo ulje.

Ako vas ohrabruje pomisao da se sakrijete na udaljenom ostrvu sa svojim dragim ljudima i uživate u luksuzu, potpuno nova Villa Nai 3.3 je vaše mesto.

Hrvatska je poznata po obilju ostrva koja su prošarana jadranskom obalom, ali je uglavnom nekolicina onih koji su u centru pažnje. Dakle, odmor u malom luksuznom hotelu na ostrvu van radara u severnoj Dalmaciji daje vam ozbiljna prava da se pohvalite svojim izborom. Koliko ljudi može da kaže da je boravilo na malom ostrvu sa stalnom populacijom od 1.700 ljudi, jelo finu hranu i opuštalo se u raskoši sa pet zvezdica?

Predstavljena u leto 2021, sa osam soba i apartmana, Villa Nai 3.3 je male veličine, ali vrlo lukuszna.

Priča o hotelu doprinosi privlačnosti – hotel je u vlasništvu Gorana i Nives Morović. Goran, harizmatični građevinski inženjer, potiče iz sela Žman, gde se nalazi Vila Nai 3.3 i gde su njegovi preci živeli i gajili masline od 1607.

Godine 2009. Goran i Nives su obnovili istorijske gajeve na severnoj strani ostrva i zasadili 1.000 novih stabala maslina. Organsko, ekstra devičansko maslinovo ulje koje proizvodi porodična farma Morović, dobilo je mnoge svetske nagrade i priznanja.

Sada, sa otvaranjem Vile Nai 3.3 u leto 2021., farma maslinovog ulja je takođe postala luksuzni ugostiteljski poduhvat. Sama vila je upečatljivo remek delo proslavljenog hrvatskog arhitekte Nikole Bašića. Podseća na elegantnu jahtu usidrenu usred maslinjaka, sa zaobljenim zidovima od krečnjaka i dolomita iskopanih na licu mesta. Smela zgrada deluje kao da je urezana u padinu na Bondov način, gotovo da možete videti samog 007 kako se izležava pored infinity bazena. Iz soba se pruža predivan pogled na masline, dok se iz deluks soba i apartmana kroz prozore od poda do plafona pruža pogled na more.

Plovidba ovim ostrvima je izvanredan način da provedete dan (konsijerž može da organizuje izlete), uz sjajno ronjenje kako biste uživali u bogatom morskom biodiverzitetu i 682 različite vrste algi. Na ostrvu ima i mnogo drugih prirodnih čuda - Park prirode Telašćica ima veličanstvene morske litice iza kojih stoje guste šume bora i hrasta.

Pa ipak, ukoliko ne želite da napustite luksuznu vilu Nai 3.3, možete uživati na  popločanim terasama koje imaju velike sofe za opuštanje uz zalazak sunca.

Naklonost vlasnika prema zanatskoj izradi, obeležava estetiku enterijera. Pronaći ćete bezvremenski dizajnerski nameštaj Giorgetti, mermerna kupatila Agape (opremljena toaletnim priborom Hermes), osvetljenje Artemide i finu posteljinu kompanije Frette.

Šest od osam jedinica ima direktan pristup bazenu sa slanom vodom, gde možete da se odmarate okruženi maslinjacima sa pogledom na more, u miru i tišini (zahvaljujući hotelskim pravilima zabrane dece mlađe od 12 godina).

Dva hotelska restorana nude različita kulinarska iskustva. U Grotta 11000, gosti sede na otvorenoj terasi gde se u kamenim pećima prave vrhunska jela kao što su govedina i galicijski hamburgeri. Topla, ručno rađena fokača iz rerne, prelivena maslinovim uljem, topi se u ustima.

Restoran 3.3, sa samo 22 mesta, predstavlja vrhunske specijalitete napravljene od ostrvskih sastojaka, od organskog voća i povrća iz voćnjaka, ručno ubranog bilja i morskih plodova iz mora.

Da sve to zaokružimo, tu je mali spa centar sa zatvorenim bazenom sa slanom vodom unutar intimnog prostora nalik pećini, finska sauna i soba za tretmane u kojoj gosti mogu da se prepuste masaži koristeći sastojke poput butera od maslina, za koje se kaže da super hidrira kožu sa antioksidansima i vitaminom E.

U galeriji pogledajte kako izgleda ovaj mali raj u Hrvatskoj.