Luksuzni brend upravo je otvorio hotel u jednom od najelegantnijih gradova u Evropi

Rosewood Hotels & Resorts otvorio je svoj prvi hotel u Beču, nekoliko koraka od kulturnih znamenitosti, kao što su Katedrala Svetog Stefana i Carska palata Hofburg.

Beč je jedan od najelegantnijih gradova u Evropi, sa muzejima, restoranima i hotelima koji odgovaraju njegovoj bogatoj istoriji. A potpuno novi hotel, samo je najnoviji dokaz da je austrijska prestonica jedan od najluksuznijih gradova na svetu.

Nakon Londona, Toskane, Madrida i Pariza, Rosewood Hotels & Resorts sada pronalazi svoje mesto u Beču. Smešten u srcu drevnog grada, hotel je udaljen nekoliko koraka od nekih od njegovih najpoznatijih kulturnih znamenitosti, kao što su gotička katedrala Svetog Stefana, Muzej istorije umetnosti i kompleks carske palate Hofburg, kao i dizajnerske prodavnice i fini restorani. Hotel zauzima kompleks istorijskih zgrada, uključujući bivšu banku smeštenu u neoklasičnoj zgradi iz 19. veka i stan u kome je Mocart živeo i napisao svoju operu „Otmica iz seralja“.

Hotelska 71 prostrana soba za goste i 28 apartmana dizajnirani su imajući na umu glamur i umetničko nasleđe Beča, dok su zidovi ukrašeni radovima savremenih umetnika, upotpunjeni nameštajem i tkaninama po meri renomiranih lokalnih proizvođača kao što su Backhausen i Bakalowits. Bezvremenska neutralna paleta boja, uparena sa šik i suptilnim detaljima dizajna, kao što su mesingani zidni svećnjaci, čine enterijere izrazito bečkim.

Komentarišući otvaranje hotela, Alekander Lahmer, generalni direktor Rosewood Vienna, rekao je: „Otvaranje Rosewood Vienna nudi današnjim ultra luksuznim putnicima novu vrstu bečkog načina života, koji je prožet bogatom istorijom destinacije, ali i modernim i kosmopolitskim pogledom koji priliči ovoj dinamičnoj evropskoj prestonici. Oduševljeni smo što otvaramo svoja vrata prepoznatljivom iskustvu gostoprimstva u jednom od najvećih gradova na svetu.“

Lahmer je objasnio da su enterijere osmislili bečki A2K Architects, BEHF Architects i Alexander Waterworth Design Studio, koji je radio na sobama i apartmanima, salonu u predvorju, spa centru i sobama za sastanke. Bečka dizajnerska firma Kroenland kreirala je Neue Hoheit, koja uključuje nekoliko trpezarijskih prostora, terasu i koktel bar na krovu.

Dragulj hotela je „Hoffman House“, predsednički apartman, nazvan po vizionarskom austrijskom arhitekti i dizajneru Jozefu Hofmanu. Apartman se prostire na 200 kvadratnih metara na trećem spratu i ima poseban ulaz. Sadrži glavnu spavaću sobu, dnevni boravak, prostor za zabavu, trpezariju sa garniturom, gurmansku kuhinju i balkon sa pogledom na Trg Sv. Petra.

Hotelski restoran, Neue Hoheit, nalazi se na šestom spratu i nudi posetiocima evropske i austrijske klasike kao što su bečke šnicle sa krompir salatom, gulaš sa knedlama od putera i štrudla od jabuka, kao i panoramski pogled na Stari grad, crkvu Svetog Petra i katedrale Svetog Stefana.

U holu hotela nalazi se sofisticirani Salon Aurelie, koji nudi moderno iskustvo bečke kafeterije sa laganim zalogajima kao što su sendviči, peciva, kolači, čaj i aperitivi. Gosti se mogu prepustiti terapeutskim spa tretmanima u elegantnom Asaya Spa, prvom spa centru Rosewood van Azije, koji ima salon, prostor za opuštanje, saunu, parno kupatilo i tuš.

Cene noćenja u Rosewood Vienna kreću se od 750 evra za sobe i 1.150 evra za apartmane.  

Luxury Experience