Luksuz dobija novo lice u Madridu

U Madridu se nalazi najstariji restoran na svetu – Sobrino de Botin, a tu je i najveći Zara butik, dok sutra, Four Seasons Hotel Madrir konačno otvara svoja vrata i postaje jedna od najtraženijih lokacija ovog dela sveta…

Nepobediva lokacija u srcu španske prestonice, mesto je oživljavanja slavnog hotela, u čak sedam predivno rekonceptualizovanih istorijskih građevina. Nakon sedam godina rada, ovo monumentalno zdanje konačno otvara svoja vrata. Four Seasons Hotel Madrid nalazi se unutar Centro Canalejas, gde će gosti moći da otkriju 22 Four Seasons Private Residences i Galeria Canalejas luksuzni tržni centar. Sam hotel nudi 200 soba i apartmana, kao i krovni restoran koji vodi Dani Garsija, a tu je i El Patio lobi loža, smeštena unutar nekadašnje glavne sale Banco Espanol de Credito.

Možemo slobodno reći da ovaj hotel oduševljava svojom raskoši u svakom kutku, posebno zbog činjenice da je čak 3.700 restauriranih artefakata dobilo mesto pored savremenih španskih umetničkih dela i komfornih komada nameštaja. El Patio loža u lobiju nas asocira na palatu i jednostavno mami da se u njoj opustimo uz čašu vrhunskog pića.

Luksuz dobija svoju personifikaciju u Royal apartmanu, sa mermernim kupatilom čija je glavna tačka kružna kada, iznad koje visi kružni luster. Iznad veličanstvenog stepeništa ovog hotela nalazi se umetnička instalacija Starry Night koju potpisuje katalonski vajar, Eduardo Perez Kabrero.

Inače, ovaj hotel se može pohvaliti najvećim sobama u gradu!