LH&V brend predstavio potpuno novi koncept luksuzne ponude

Jedan od 10 najboljih hotela u Evropi smešten u lošinjskoj uvali Čikat, raskošni Boutique Hotel Alhambra, predstavio je potpuno novi koncept gastronomskog i wellness doživljaja, za čije su stvaranje zaslužni gostujući chef nagrađen dvema Michelin zvezdicama Christian Kuchler i korporativna direktor spa i wellnessa brenda Lošinj Hotels & Villas Melissa Mettler. Jedinstveni nivo usluge predstavljen u luksuznom okruženju uvale Čikat učvrstio je poziciju hotela brenda Lošinj Hotels & Villas među vodećim luksuznim hotelima sveta.

Zadivljujuća priroda, nenadmašni nivo luksuza i besprekorna personalizovana usluga najbolje opisuju ponudu hotela iz luksuzne kolekcije ovog lošinjskog hotelskog brenda. Gurmanska nepca oduševila su gastronomske delicije chefa sa švajcarskom adresom, Christiana Kuchlera, nagrađenog s dve Michelin zvezdice i čak 18 Gault&Millau kulinarskih kapica, kao i njegovog kolegu Michaela Gollenza, koji je od ove sezone preuzeo kuhinju signature restorana Alfred Keller u uvali Čikat.

Chef Kuchler osmislio je spektakularnu gala večeru u restoranu Alfred Keller i ekskluzivan Mystery Dinner na tri lokacije u uvali Čikat –  Vili Hortensiji, Vili Rouge i jedinom japanskom restoranu na hrvatskim ostrvima, restoranu Matsunoki u hotelu Bellevue. „Oduševila me sjajna ponuda vrhunskih lokalnih namirnica na Lošinju. To me zaista inspirisalo za sve kreacije na tanjirima koje smo pripremili za event na kojem je predstavljen potpuno novi gastronomski koncept Boutique Hotela Alhambra“, rekao je chef Christian Kuchler i dodao da su ga Lošinj i uvala Čikat oborili s nogu kada je prvi put stigao ovde. „Restoran Alfred Keller ima fantastičan tim s kojim želim Alhambru pretvoriti u novo središte zbivanja najvišeg nivoa u Europi“, zaključuje Kuchler, vlasnik poznatog švajcarskog restorana Taverne zum Schäfli.

Za još bolji doživljaj luksuznog odmora pobrinula se Melissa Mettler, korporativna direktorka spa i wellnessa brenda Lošinj Hotels & Villas, vodeća međunarodna konsultantkinja za luksuznu spa i wellness ponudu. Ona je osmislila inovativni wellness koncept za Cube Spa Alhambra, koji se temelji na prirodnom nasleđu i lekovitosti ostrva.

„Ostrvo Lošinj je neverovatno, jedinstveno mesto s ogromnim potencijalom koji svoju bogatu i prepoznatljivu istoriju wellness destinacije može pretvoriti u jednu od najboljih destinacija na svetu”, govori Mettler koja je identifikovala i pažljivo osmislila ponudu svakog hotela brenda Lošinj Hotel & Villas. Nova spa i wellness ponuda obuhvata mnoštvo kulturološki inovativnih i naprednih spa koncepata. Ceremonija ispijanja čaja uz uživanje u bogatstvu lokalnog bilja, Kurhaus Inhalation bar inspirisan biljnim svetom ostrva vitalnosti, terapija disanja u šumi, jedinstvena masaža uz taktove svetski poznate Bečke filharmonije i set vežbi pet tibetanaca, samo su neki od neponovljivih doživljaja koje gosti mogu iskusiti ekskluzivno u Alhambri. „Lošinj je savršeno ostrvo upravo za wellness doživljaj. Ima apsolutno sve: luksuz, personalizovanu uslugu, vrhunske proizvode i zadivljujuću prirodu. Na nama je da svojim gostima pružimo izuzetno i neponovljivo iskustvo i da stvorimo dovoljno snažan motiv da ovde dolaze tokom cele godine“, zaključuje Mettler.

Boutique Hotel Alhambra, član prestižnih lanaca Small Luxury of The World i Virtuoso, deo je luksuzne kolekcije brenda Lošinj Hotels & Villas koji čine i Hotel Bellevue te luksuzne vile - Vila Augusta, Vila Mirasol i Vila Hortensia, smeštene uz samu obalu bajkovite lošinjske uvale Čikat.

Upravo je ostrvo Lošinj odavno prepoznato kao wellness destinacija zbog svoje mediteranske mikroklime i jedinstvene mešavine prirodnih morskih aerosola, bogatog biljnog sveta i esencijalnih ulja koji, u kombinaciji sa čistim ostrvskim vazduhom i besprekornim morem, čine Lošinj potpuno jedinstvenom destinacijom još od 19. veka.