Kulturna oaza Six Senses u Saudijskoj Arabiji biće otvorena 2026.

U saradnji između kompanije Diriyah i međunarodnih partnera, nova kulturna i luksuzna znamenitost će krasiti pejzaž Saudijske Arabije.

Ambiciozni projekat, koji se prostire na površini od 60 kvadratnih kilometara, usredsređen je oko slikovitog Wadi Safar, zapadno od Dirije i severozapadno od Rijada. U srcu ovog vizionarskog poduhvata je nadolazeći Six Senses Wadi Safar, hotel koji obećava da će neprimetno spojiti nasleđe i raskoš.

Smešten na vrhu brda sa prekrasnim pogledom na dramatičnu dolinu, Six Senses Wadi Safar će ponuditi 80 soba za goste. Odmaralište ima za cilj da uhvati suštinu tradicionalne arhitekture, pružajući gostima jedinstveno iskustvo koje kombinuje šarm tradicionalnog mesta sa savremenim luksuznim životom.

Deo veće zajednice, Wadi Safar odmaralište je zamišljeno kao mirna lifestyle destinacija, koja služi i saudijskom društvu i međunarodnim posetiocima. Zajednica, postavljena naspram ogromnog prirodnog pejzaža koji izaziva strahopoštovanje, imaće ekskluzivne pogodnosti, uključujući kraljevske rezidencije i objekte za rekreaciju. U toku su planovi za organizovanje vodećih međunarodnih događaja koji obuhvataju sport, umetnost, kulturu, maloprodaju i modu, u skladu sa vizijom Saudijske Arabije 2030.

Sa posvećenošću održivosti i raznolikosti, Six Senses Wadi Safar ima za cilj da iskoristi potencijal mlađih generacija, podstičući turizam i doprinoseći živom društvu i održivoj ekonomiji. Ekspanzivan smeštaj ovog odmarališta prostire se na 49 hektara, pružajući sigurnost, osamljenost i laku dostupnost iz šest zemalja.

U srcu Six Senses Wadi Safar doživljaja je senzorno putovanje koje nudi Six Senses Spa. Posedujući namenske apartmane, sobe za tretmane, hamam, salon, teretanu i odvojeni studio za jogu, spa obećava niz iskustava, od prepoznatljivih masaža do višednevnih odmora.

Bogata istorija regiona, koja datira hiljadama godina unazad, neprimetno je utkana u srž odmarališta. Nekada drevna trgovačka i hodočasnička ruta, Wadi Safar je služio kao mesto okupljanja ljudi iz Azije, Afrike i Evrope. Sobe za goste odmarališta, iako su osamljene, prihvataju zajednički duh koji se nalazi u restoranima, gde se gosti mogu okupiti da uživaju u sezonskim obrocima sa lokalnom temom.

Porodice nisu izostavljene iz jednačine, jer Six Senses Wadi Safar uvodi program aktivnosti “Grow With Six Senses”. Od pravljenja opeke od blata do tradicionalnih radionica, tkanja i grnčarije, odmaralište nudi lokalni preokret u porodičnim iskustvima. Earth Lab dalje angažuje goste u očuvanju pustinje, obezbeđujući obrazovno i zabavno iskustvo za sve uzraste.

Kao dragulj u kruni ovog istorijskog regiona, Six Senses Wadi Safar je strateški lociran u blizini At-Turaif UNESCO svetske baštine u Diriji, nudeći gostima lak pristup saudijskoj istoriji sačuvanoj u muzejima na otvorenom.

Wadi Safar, sa svojom bogatom istorijom i prirodnim lepotama, spreman je da postane globalna destinacija, a Six Senses Wadi Safar će otvoriti svoja vrata svetu 2026. godine.

Luxury Experience