Kultni hotel Emirates Palace u Abu Dabiju lansira veganske sobe

Biti vegan je način života za sve veći broj ljudi.

Luksuzni hotel u Abu Dabiju, Emirates Palace, se pobrinuo da ne menjate svoje izbore čak ni kada ste daleko od kuće. Da bi zadovoljio goste vegane i označio svoj rebrend kao Mandarin Oriental, Emirates Palace je lansirao namenske sobe za vegane.

Zapadno krilo hotela biće adresa šest novih veganskih soba. Da bi iskustvo bilo potpuno veganska atmosfera nije ograničena samo na izbor hrane za goste, već je primenjiva svuda, od hrane do nameštaja. Šest soba je dizajnirano imajući na umu pravila veganskog načina života. Vuneni tepisi su zamenjeni drvenim podovima, soba je prošarana nameštajem od veštačke kože i jorganima bez perja.

Kupatila su opremljena biljnim priborom, dok se soba može pohvaliti veganskim jelovnikom u sobi i mini barovima prepunim bademovog mleka, ovsenog mleka i kombuhe.

Besprekorno gostoprimstvo zadire duboko u detalje, osiguravajući da čak i deterdžent za pranje veša koji se koristi za pranje posteljine u veganskim sobama bude ekološki. Plastične kartice za ključeve nemaju mesta u veganskom svetu, gde se sobama pristupa preko drvenih kartica. Sobe mirišu sveže i prijatno zahvaljujući živopisnom cveću, a ne sintetičkim osveživačima vazduha.

Sada dolazi deo u kome Emirates Palace zaista osvaja vaše srce. Uprkos dodatnim troškovima za opremanje i održavanje specijalizovanih materijala i pogodnosti, veganske sobe će koštati isto kao i konvencionalni apartmani hotela.

„Sobe će koštati isto kao i ekvivalentna soba iste kategorije. Dakle, nema nikakve nadoknade ili doplate. Da, cena proizvodnje veganske sobe je znatno veća, jer je nabavka u malim količinama i postoji ceo proces da se njima upravlja — ne možemo samo da bacimo posteljinu u mašinu za pranje veša od 50 kg i da je peremo sa svim ostalim. Čitav proces lanca vrednosti koji sledi takođe podrazumeva više operativnih troškova."

Da bi boravak bio potpuno ugodan, veganske opcije se protežu izvan luksuznih soba. Emirates Palace je takođe obezbedio da gosti mogu da uživaju u veganskim opcijama u njegovom poznatom spa centru bez kompromisa po pitanju njihove etike. „To nas je podstaklo, kada smo pre tri godine rebrendirani kao Mandarin Oriental i trebalo nam je kao celini da stignemo tamo gde smo danas“, kaže Majkl Kot, generalni menadžer Emirates Palace.

Luxury Experience