Kuća Đanija Versaćea: najzloglasniji hotel na svetu

Luksuzna vila u Majami Biču u kojoj je živeo i umro Đani Versaće danas je luksuzni hotel, a jedno noćenje košta oko 1.000 dolara.

Malo ljudi zna da luksuzna vila Casa Casuarin u Majamiju, u kojoj je Đani Versaće živeo i radio poslednjih pet godina svog života i na čijem pragu je zverski ubijen, danas uopšte nije privatna rezidencija, pa čak ni muzej, već hotel!

Ono što je još više iznenađujuće je činjenica da su sve sobe privatni stanovi Đanija Versaćea i njegove porodice: možete boraviti u spavaćoj sobi dizajnera, njegove sestre Donatele ili popiti aperitiv u Onyx baru, gde je nekada bila kuhinja.  

Godine 2001. Donatela Versaće je prodala deo nameštaja kuće, uključujući sada čuveni pozlaćeni mermerni toalet, ali su bogato ukrašeni prostori ostali netaknuti.

Danas Casa Casuarina ima 10 soba, restoran i bar i salon na krovu. Naravno, bez glave Meduze, prostor stvoren po nalogu Versaćea bilo bi nemoguće zamisliti - a ona je svuda ovde. Najupečatljivija slika je pored bazena, sastavljenog od više od milion mozaičkih pločica, od kojih su hiljade prekrivene 24-karatnim zlatom. Mozaik je napravljen u rodnom gradu modnog dizajnera, a zatim rastavljen i odnet u Majami Bič, gde je potom ponovo sastavljen.