Krunisani princ Saudijske Arabije otkrio planove za luksuzno odmaralište na najvišem vrhu zemlje

Zahvaljujući vizionarskom krunisanom princu Mohammedu bin Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu, nijedan kamen u Saudijskoj Arabiji neće ostati neokrenut…

Slavni princ, koji svojim inovacijama osvaja svet poput oluje, upravo je predstavio master plan vredan 7.7 milijardi dolara koji nam otkriva Soudah Peaks, luksuzno planinsko odmaralište. Projekat će iskoristiti izvanredno prirodno i kulturno okruženje u regiji Aseer, smeštenoj u jugozapadnoj Saudijskoj Arabiji. Resort će biti smešten 3.015 metara iznad nivoa mora na najvišem vrhu Saudijske Arabije i podstaći će turizam, ugostiteljstvo i zabavu kako bi podržao razvojnu strategiju Aseera.

Soudah Peaks će otkriti novu eru luksuznog planinskog turizma koji obuhvata dekadentna životna iskustva u netaknutom prirodnom okruženju obogaćenom nasleđem. Destinacija će biti dom za 6 jedinstvenih razvojnih zona: Tahlal, Sahab, Sabrah, Jareen, Rijal i Red Rock. Od luksuznih hotela, planinskih resorta, stambenih brvnara, vila, premium parcela za vile do zabave, u ponudi će biti vrhunski smeštaji sa 2.700 ključeva za gostoprimstvo i 1.336 stambenih jedinica.

Soudah Peaks će imati komercijalne i spoljne atrakcije, poput sporta, avanture, wellnessa i kulture, raspoređene na 80.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora. Krunisani princ je rekao: "Soudah Peaks će biti značajan dodatak sektoru turizma u Saudijskoj Arabiji i postaviće Kraljevinu na globalnu turističku mapu, istovremeno ističući i proslavljajući bogatu kulturu i nasleđe zemlje. Posetioci će imati priliku da otkriju lepotu Soudah Peaks projekta, istraže njegovu bogatu kulturu i nasleđe, i dožive autentičnu gostoljubivost lokalne zajednice. Soudah Peaks će ponuditi nezaboravna iskustva među bujnim zelenilom, iznad oblaka."

 

Soudah Peaks prostire se na više od 627 kvadratnih kilometara koristeći samo jedan procenat zemljišta za građevinarstvo. Projekat je usklađen sa održivim standardima MBS-a i sa Saudijskom zelenom inicijativom.

Luxury Experience