Zavirite unutar bajkovitog zamka usred jezera

Pepeljugin zamak u Francuskoj, Elsin u Arendejlu i Belin zamak iz Lepotice i Zveri, Chateau de Chambord, ne mogu se nadmetati sa lepotom kineskog Jilong Castle Country Club Resorta...

U Kini je moguće videti zadivljujuće mostove, moderne strukture i nepregledna polja neverovatnih oblakodera, ali sama pomisao na dvorac dizajniran u bajkovitoj prirodi ove azijske zemlje zvuči potpuno neverovatno. Smešten na malom ostrvu Vangfeng jezera u sevrnoistočnoj kineskoj pokraini Guižou, neverovatni Jilong Castle Country Club Resort dvorac može posramiti brojne bavarske rođake.

Izgrađen pre devet godina, ovaj hotel sa pet zvezdica predstavlja plod ljubavi lokalnog čoveka, koji je svoje bogatstvo stekao kroteći rečne tokove i stvarajući hidroelektrične mreže. Jedna od njegovih hidroelektrana nalazi se nedaleko od zamka i zadužena je za generisanje struje namenjene korišćenju na posedu, takođe.

Predivni hotel nalazi se posedu koji je toliko lep, da mu svaki srednjovekovni dvorac u Evropi može pozavideti, deluje veoma autentično i obiluje raskoši. Međutim, realnost je potpuno drugačija, jer sav ovaj luksuz i boravak u dvorcu ovakvog kalibra, tokom noćenja košta svega četrdeset dolara po osobi. Struktura zamka potpuno je očaravajuća, pripoveda bajku smeštenu u magičnom okruženju i postavlja visok akcenat na detalje, uključujući i most koji ga povezuje sa kopnom, ali i ostatkom više nego zadivljujućeg pejzaža.

Prema svetskim pisanim medijima, unikatno odmaralište na Vanfeng jezeru, često se opisuje kao kineska verzija dvorca Neuschwanstein, zamka iz bajke koji je poslužio kao inspiracija Pepeljiginom dvorcu zabavnog parka Disney World. Kineska opsednutost evropskim srednjevekovnim građevinama odavno je poznata, posebno nakon izgradnje nekoliko identičnih replika evropskih zamkova, pa čak i kompletnih gradova sa lakoćom. Jedno je sigurno, baš kao ostale sportske i kulturne atrakcije kineskih provincija, ova takođe dolazi u vidu nezaboravnog iskustva za sve posetioce.