Italijanski manastir iz 17. veka pretvoren je u luksuzno odmaralište

Impresivan hotel Monastero Arx Vivendi nalazi se u severnoj Italiji.

Network of Architecture (NOA) preuredio je italijanski manastir iz 17. veka u blizini jezera Garda, najvećeg u Italiji i popularne turističke destinacije. Monastero Arx Vivendi novo je utočište luksuznog hotela i spa centra smešteno unutar debelih zidova iz 17. veka. Smešten je u živopisnom Arko -Trentu, između vrhova planine i palmi italijanskog jezera Garda, koje je udaljeno samo 4 km.

Cilj projekta, koji uključuje zajedničke prostore i 40 smeštajnih objekata, kao i novoizgrađeno velnes područje, bilo je očuvanje što je moguće više originalnih karakteristika, uključujući zid visok sedam metara koji ograđuje kompleks.

"Veličina i strogost arhitekture, veliki hodnici, lučni plafoni, sve ove karakteristike kombinuju se kako bi ovim prostorima dali pravi osećaj prohujale ere", rekao je vođa projekta, arhitekta Francesco Padovan.

U prizemlju manastira su zajednički prostori: recepcija, prostor za doručak, bar i kuhinja. Na prvom spratu, 40 smeštajnih jedinica duž velikog glavnog hodnika. Svaka spavaća soba zauzima prostor dve manastirske ćelije.

Wellness - zona - Salas per Aquam - nova je građevina koja se sastoji od sedam staklenih i metalnih "soba" stvorenih duž kamenog zida koji deluje kao okosnica. U "sobama" se nalazi salon za opuštanje, saloni lepote i saune, dok se glavni salon otvara prema otvorenom bazenu. "Naš cilj je bio da stvorimo dijalog više sa okolnim seoskim pejzažom nego sa manastirom", rekao je Padovan.

Monastero Arx Vivendi je svetilište stvoreno za savremene hodočasnike koji traže utehu u stilu, mislimo da bi naše sestre iz 17. veka bile potpuno zadovoljne.