Istražite bajkovitu Toskanu boravkom u najboljim vilama i hotelima

U filmu „Pod suncem Toskane“, glumica Dajan Lejn tumači spisateljicu koja na brzinu kupuje imanje u Toskani u pokušaju da ponovo osmisli svoj život.

Ona započinje aferu sa legendarnom italijanskom kuhinjom, arhitekturom i pejzažom, koji su pravi likovi filma, a svi koji sanjaju da upoznaju ovu zemlju rado bi prihvatili ovakav scenario u životu.

Prelepe vinarije Kjanti i slikoviti čempresi koji okružuju Val d'Orču su prve slike koje vam verovatno padaju na pamet kada razmišljate o prelepoj Toskani. U redu, budimo iskreni: većina Italije je, u najmanju ruku, idilična, međutim, ova valovita brda, kilometri vinograda i neverovatni zalasci sunca su duša „la dolce vita“. Ovo je mesto za pauzu i osveženje duše i tela.

Toskana je takođe san fotografa i najbolje je istraživati je polako. Ovde je tempo života sporiji i kao iz drugog vremena jer se mnoga čudna sela u ovom području nisu menjala generacijama. Kjanti, Marema i Val d'Orča najbolja su mesta za uživanje u kultnom toskanskom pejzažu.

Ovi prelepi srednjovekovni gradovi sa zidinama su najmirnije lokacije koje se mogu zamisliti, pune kamenih uličica i starih kula. Stoga, kada uđete u zidine San Điminjana ili Montepulčana, možete se osećati kao da ste upravo zakoračili u drugu eru. Da, Toskana je lepa, čudesno nesavršena, velikodušna i svojom lepotom mami da je istražite.

Međutim, avantura posete Toskani ne bi bila potpuna bez uživanja u lokalnoj kuhinji. A tipični toskanski recepti nisu potpuni bez čaše vina Chianti Classico ili Brunello di Montalcino - ovde je kuhinja velika stvar i prava ljubav!

Boravak u luksuznom hotelu ili šarmantnoj vili u Toskani omogućiće vam da se opustite i zaista uživate u zavodljivom ambijentu ovog mesta. Zašto ne biste dozvolili vašem konsijeržu da organizuje pretragu tartufa tokom vašeg odmora? Ili da provedete pola dana pomažući u branju grožđa. Ili šta je sa pokušajem berbe šafrana ili hladnog ceđenja maslina? Verovatno ste čuli izreku: „Probudite apetit da biste ga kasnije zasitili“, zar ne?

Ipak, svaki region Toskane ima svoj jedinstveni karakter. I uprkos poteškoćama u sastavljanju liste najboljih hotela i vila, u galeriji smo izdvojili 10 najboljih, ukoliko sanjate da istražite ovo bajkovito mesto.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience