Iskusite italijanski La Dolce Vita u Castello di Vicarello hotelu

Ovaj dvorac iz 12.veka, restauriran sa puno ljubavi, nudi autentičan uvid u italijanski način života kroz imerzivna iskustva, domaću hranu i vino i neverovatne poglede na Mareme…

Castello di Vicarello butik posed dom je za samo devet unikatno dizajniranih apartmana, nagrađivani organski vinograf, butik al-fresko spa i dva bazena sa dramatičnim pogledom na spektakularni i idilični okolni pejzaž.

Ukoliko ovog leta planirate samo jedno putovanje, predlažemo vam da posetite Marema region u Toskani. Blagoslovljen zapanjujućim vrtovima i okružen vinogradima, sa bajkovitom atmosferom i pogledom koji oduzima dah, Castello di Vicarello je netaknuta, ultra-butik autentična italijanska destinacija, koja će vam ponuditi sve što vam je potrebno - od nežnih dana opuštanja pored bazena i časa joge do aktivnijih avantura poput biciklizma, planinarenja i jahanja kroz prelepu prirodu - ovo je savršeno odredište za isključivanje iz svakodnevnog života, ponovno povezivanje sa prirodom i uživanje u istinskom italijanskom gostoprimstvu sa autentičnošću u srcu.

Smešteno između Rima i Firence i u vlasništvu italijanske porodice Bakeski Berti, imanje je ručno odabrano zbog svog izuzetnog položaja i sa ljubavlju je obnovljeno i režirano kroz umetničku viziju svojih vlasnika. Castello di Vicarello je od tada uveo novi nivo savremenog luksuza u toskansku prirodu, privlačeći pronicljive putnike. Svojom srdačnom uslugom, domaćom kuhinjom i svoja dva bazena na otvorenom, imanje se nametnulo kao jedan od najviše očaravajućih hotela u regiji.

Omaž Toskani i autentičnoj Italiji

Autentična italijanska trpeza je u samom srcu imanja i epikurejci su pozvani da kroz časove kuvanja otkriju posebne sezonske ukuse Toskane. Uz pomoć glavnog šefa kuhinje, Kevina Luiđija Fomonija, holističko iskustvo započinje u organskom povrtnjaku imanja, gde gosti mogu saznati više o filozofiji Castello di Vicarello, koje povrće je dostupno za branje tokom određene sezone i steći uvid u ekskluzivne vekovne tajne za kuvanje ili gajenje bilja i povrća. Prateći porodične recepte iz kuvara Aurore Bakeski Berti „Moja toskanska kuhinja“, gosti mogu savladati osnovnu umetnost toskanskog specijaliteta „Pappa al Pomodoro“, domaću testeninu od jaja i ukusnog deserta tiramisu.

Sa šest hektara organskog vinograda visoke gustine na imanju, enofili mogu uroniti u vrhunsko vinsko iskustvo. Tokom degustacije, gosti mogu probati nagrađivana vina od organskog grožđa, uzgajanog i obranog na imanju Castello di Vicarello. Podeljujući priču o strasti ove porodice za stvaranjem najboljih mogućih toskanskih vina, proizvođač Brando Bakeski Berti lično vodi goste kroz proces proizvodnje od grožđa do boce. Degustacija se odvija u magičnoj atmosferi dvorišta zamka ili usred vinograda, čineći zaista nezaboravno iskustvo.

Otkrijte Maremu i predivno okruženje

Da bi se povezali sa spektakularnim pejzažima zamka i iskoristili sunčanije podneblje, gosti su pozvani da rezervišu odabir posebnih tura brodom, konjima ili biciklima. Snena priroda okružuje imanje, od vinograda, šuma, livada i maslinjaka do toskanske obale i okolnih srednjovekovnih sela i većih gradova, uključujući Montalsino, Sijenu, Pijencu i Castiglione della Pescaia. Provedite dan krstareći delovima plave mediteranske obale, zajedno sa ukusnim ručkom, sveže pripremljenim na imanju Vicarello, ili u restoranu po vašem izboru. Gosti se mogu zaustaviti u lokalnim selima duž toskanske obale i posetiti zapanjujuće peščane plaže Mareme u nacionalnom parku, uključujući ostrvo Giglio, prepuno nekih od najboljih restorana u regionu.

Jedan od najboljih načina za otkrivanje netaknute lepote Mareme je na konjima. Uz kvalifikovane vodiče koji vode pojedince ili male grupe kroz brda, avantura jahanja savršena je kako za iskusne, tako i za početnike. Takođe, gosti mogu krenuti u 2-3-satnu biciklističku ili e-biciklističku turu sa znanjem Emilijana kompanije Vicarello, koji će goste voditi blagim asfaltiranim putevima ili, za one koji traže uzbuđenje, izazovnijim kamenitim terenom.

Savršeni master časovi

Za one koji se ne mogu zasititi italijanskog načina života, Castello di Vicarello nudi priliku da iskuse jedinstveni majstorski čas izrade kože. Vođeni poznatim kreatorom kože Erom Balestrieri, gosti mogu provesti dan učeći istinsku italijansku umetnost izrade, posećujući kožaru, kako bi izabrali kožu, a zatim je transformisali u svoju vrhunsku ručno izrađenu galanteriju. Od zanatskih pojaseva do torbica – ovaj neobični master čas je nešto što se ne propušta.  

Ljubitelji tartufa i gurmani koji planiraju da posete zamak kasnije tokom godine pozvani su da iz prve ruke nauče veštinu lova na tartufe, zajedno sa iskusnim vodičima i psima. Alternativno, možete posetiti maslinjake u septembru da biste naučili i iskusili čaroliju tradicionalnog branja maslina i postupka proizvodnje maslinovog ulja. Castello di Vicarello nudi epikurejcima ekskluzivnu priliku da potom probaju sveže presovano maslinovo ulje tokom tradicionalnog toskanskog ručka od tri jela.

www.castellodivicarello.com