Impresivan hotel sa vazdušnim vrtovima, veštačkim vodopadima i plutajućim bazenima

Arhitektonska firma Buro Ole Scheeren najavila je planove za impresivno odmaralište na Filipinima, u čijem dizajnu vodeni element igra vodeću ulogu.

Vazdušni vrtovi, impresivni lukovi, veštački vodopadi i plutajući bazeni koji lebde nad okeanom ... Ovo će biti kulisa odmarališta Abaka koje će biti izgrađeno na ostrvu Cebu na Filipinima. Arhitektonska firma Buro Ole Scheeren dizajnirala je tropski raj sa arhitekturom koja pozajmljuje mnoge elemente iz istočnjačke prošlosti, poput lukova i visećih vrtova. Blago udubljena kula biće centralna osovina oko koje će sve biti okruženo.

U svojoj bazi velika platforma sa impresivnim lukovima i stepenicama vodiće do džinovske platforme koja će se pružati u more i koju će podupirati stubovi u vodi. Na njoj će biti veliki bazeni na različitim nivoima i vrtovi sa drvećem i bujnom niskom, tropskom vegetacijom. Na nekim mestima, veštački vodopadi izviru iz apartmana koji završavaju u fontanama i bazenima, naglašavajući tako tečni element koji je inspiracija za ceo projekat.

Odmaralište Abaca će uključivati spa centre i veoma inovativan wellness centar sa tretmanima iz celog sveta, sa prirodnim fokusom na one na Dalekom istoku. Rad na projektu će početi uskoro, ove jeseni, sa ciljem da se završi 2024. godine.

 "Ovaj projekat priča priču o otkriću i iznenađenju, priču o čudu i radoznalosti, priču o jeziku arhitekture i snazi tropske prirode." - Ole Scheeren