Hotel u Melburnu koji preispituje stil 1970-ih

Studio Luchetti Krelle kreirao je enterijer hotela i kombinovao nekoliko stilova – retro-futurizam, brutalizam i skandinavsku estetiku.

Područje Melburna u blizini Toorak Road i Chapel Street je poznato kao glavni klaster prodavnica i hotela, što nije sprečilo otvaranje još jednog hotela ovde - Ovolo South Yarra. Njegovi tvorci iz biroa Luchetti Krelle inspirisani su erom tokom koje su svi voleli svemirska putovanja, bili ludi za rok muzikom i sve vreme provodili u noćnim klubovima.

Enterijer hotela kombinuje žive boje, bogato dezenirane tapete, svetlucave hromirane elemente i nameštaj tapaciran plišem sa pop artom i podjednako smelim radovima savremenih umetnika.

Ovolo South Yarra ima za cilj da postane glavna atrakcija za digitalne nomade - ljude koji putuju svetom, stoga su arhitekte veći deo enterijera posvetile javnim prostorima.

Betonska zidna obloga u holu hotela ukazuje na brutalizam, balansirajući eklektičnu kolekciju nameštaja i dekora. Niže je predsoblje, u čijem središtu je neonski kamin sa svetlo narandžastim dimnjakom, okružen zakrivljenim kožnim sedištima. Izgled enterijera upotpunjuju portreti ikona 70-ih godina, kao i reference na kultne knjige i filmove tog perioda.

Arhitekte su se trudile da sobe za goste učine što udobnijim. Za projekat su posebno napravljeni kreveti za jednu osobu veće širine. Reference na stil 70-ih mogu se pratiti u šemi boja narandžaste i braon, zaobljenim oblicima nameštaja i geometrijskim printovima.

U galeriji pogledajte više fotografija ovog impresivnog hotela.