Hotel Theoxenia na Mikonosu za ljubitelje retro stila

Nakon opsežnog renoviranja, hotel Theoxenia na Mikonosu, gde su dane provodile Džeki Onazis i Brižit Bardo, ponovo je otvoren.

Novi hotel odražava klasičnu grčku jednostavnost i sofisticiranost i nalazi se na najtraženijoj lokaciji na ostrvu, Kato Mili. Obimno renoviranje predstavlja promene od „poda do plafona“, sa potpuno novim izgledom, uvodeći eru minimalizma na Mikonosu. Hotel obuhvata klasičnu grčku jednostavnost i sofisticiranost, koja se lokalno naziva „greeknessence“.

Hotel je prošao kroz opsežno renoviranje od oktobra 2021. uz pomoć VOIS arhitekata, koji su oživeli enterijere i eksterijere kako bi mitski dizajn doneli u današnje vreme. Predvorje hotela je potpuno transformisano i hotel sada može da primi duplo veći broj gostiju u odnosu na prethodni kapacitet.

Ugrađen unutar kulturno zaštićenog prostora, ključni fokus je bio održavanje tradicionalnih kikladskih tehnika gradnje koje su zablistale kada je zgrada prvi put izgrađena 1960. godine. Eksterijer hotela je formiran od istog kamena koji čini postojeće morske zidine. Izgled hotela je vraćen u svoj originalni stil iz 1960-ih, kada ga je izgradio arhitekta Aris Konstantinidis, sa dodatnim detaljima za savremeni komfor.

Hotel sada nudi vrhunski smeštaj sa 37 novih soba, 8 deluks apartmana i 4 prepoznatljiva apartmana sa terasom i zadivljujućim pogledom na privatne bazene. Hotel ima spektakularan bazen sa pogledom na okean, prostrani teren za časove joge na otvorenom, prelepa stabla narandže i spektakularne vidikovce.

Boravak u hotel Theoxenia počinje blaženim kupanjem u kristalno čistom Egeju, nakon čega sledi doručak od lokalnog voća, grčkih peciva i sveže napravljenih omleta. Ukrcajte se na brod i posetite ostrvo Delos ili proslavite pun mesec uz vatru na plaži pre nego što se prepustite raznovrsnom meniju mediteranskih ukusa u hotelskom restoranu Kou Kou Bar naspram panoramskog pogleda na okean.

Hotel takođe nudi privatna krstarenja slikovitim zalivima ostrva i obilaske sa vodičem do susednih ostrva Rineia i Delos. Avanturisti mogu uživati u privatnim časovima ronjenja i ronilačkim ekskurzijama kako bi otkrili podvodne ruševine koje datiraju iz antičkog grčkog carstva.

Luxury Experience