Hotel sa najlepšim pogledom na planeti

Himalajski lanac je dom najviših planina na planeti, a malo je onih koje su impozantnije od drugog najvišeg vrha u Indiji - Nanda Devi.

Smešten u krilu ovog moćnog planinskog venca i pružajući svojim gostima impresivan i veličanstven pogled na Nanda Devi u daljini, ovaj mali butik hotel u Uttarakhandu u Indiji nalazi se na 1600 metara nadmorske visine. Kumaon zauzima najvišu tačku mirnog sela Kaser Devi u blizini grada Almora, a kratko putovanje do hotela je impresivno koliko i sam hotel. Dizajniran od strane Zowa Architects, hotel slavi vernakularni dizajn i materijale iz lokalnog izvora, iako istovremeno nudi savremeni komfor i očaravajuće bekstvo.

Prostirući se na tri različita nivoa, u ovom jedinstvenom odmaralištu nalazi se predivan salon, biblioteka, spa i drugi uslužni prostori, zajedno sa 10 soba za goste. Ali pravi vrhunac ovde je nesumnjivo neverovatna trpezarija koja vam pruža najbolji mogući pogled na dolinu i selo ispod, uz nesmetan pogled na najimpresivniji planinski lanac na planeti. Kako noć nastupa, uživaćete u pogledu na vedro nebo sa milionima zvezda i sliku Mlečnog puta koju čovek jednostavno ne može da primeti u gradskom pejzažu.

Bambus se u velikoj meri koristio tokom izgradnje, zajedno sa ciglama od pepela i betonom, koji modernom hotelu daju rustični izgled. Lokalno kamenje, borove šume i granit stavili su poslednje poteze u ovo himalajsko utočište koje vas vodi u mistični i čarobni pejzaž.

[Foto: Akshay Sharma]