Hotel sa mediteranskim štihom u Los Anđelesu

Pločice, pruće i mnogo prirodnog drveta u projektu butik hotela koji potpisuje Home Studios.

Novi hotel Alsace LA otvoren je u oblasti južnog Los Anđelesa, smešten u spektakularnoj betonskoj zgradi koju je dizajnirao biro NMDA Architects. Enterijer je dizajnirao Home Studios, koji su koristili paletu meda i bili inspirisani mediteranskom prirodom i kulturom.

„Čini nam se da su južna Kalifornija i mediteranske zemlje ujedinjene ne samo po klimi, već i po energiji“, objašnjavaju dizajneri. Istakli su povezanost kultura uz pomoć materijala i asocijativnih slika: koristili su terakotu, dizajnersku keramiku, sličnu starinskim vazama i nameštaj od ratana.

Autori projekta uravnotežili su lakonsku atmosferu u holu prijatnom paletom crvenkastih i smeđih nijansi. Pod je prekriven prelepim hrastovim parketom, stolice od ratana presvučene su konjak kožom, tepih je od jute, dok krem pločice u otvorima služe kao odgovarajući svetli akcenti. Umesto recepcije, tu je izrezbareni sto i taburei od tamnog hrasta, a pločice sa printom koje je stvorio kalifornijski umetnik Lukas Geronimas Giniotis unose dašak umetnosti.

Ugodna zajednička prostorija hotela čini jedinstveni prostor sa dvorištem, koje su dizajneri popločali pločicama od terakote, dekorisali pletenim nameštajem i ogromnim glinenim saksijama. Prostor podseća na dnevnu trpezariju u seoskoj kući: okrugle fotelje pored prozora, dugačak trpezarijski sto pored i ručno tkani marokanski tepisi pod nogama.

Mnogi predmeti u sobama takođe su zanatskog porekla: uzglavlja i ormare sa pletenim pločama izradili su sami dizajneri, a drugi nameštaj su naručili od lokalnih majstora.

Hotel nudi svojim gostima 48 soba različitih veličina - od tradicionalnih kompaktnih spavaćih soba do prostranih apartmana sa balkonima i terasama.