Hotel Park Hyatt Zanzibar

Još iz perioda kada je Vasko de Gama kročio na tlo ovog prelepog ostrva 1500. godine, stari grad Zanzibara je postao stecište ljudi slobodnog duha i onih željnih avanture.

Sada je stari grad, poznatiji kao Mji Mkongwe, pod zaštitom UNESCO kulturne baštine. Ovo je jedno veoma šarmantno mesto koje spremno čeka na sve one koji vole da otkrivaju i da posećuju neobične lokacije.

Svakako da ukoliko se odlučite da putujete u Zanzibar, dobrom utisku može doprineti i hotel Park Hyatt Zanzibar, sa svojom ultra luksuznom ponudom. Ovo je esencijalna destinacija na kojoj ćete shvatiti i naučiti sve o ovom ostrvu na istoku Afrike, prihvati njegovu bogatu kulturu, nasleđe i istorijski značaj lokacije na kojoj se nalazi ovaj hotel.

Ovo divno i živopisno utočište nalazi se na samoj obali, a smešteno je u zdanju iz 17. veka okruženo lavirintom sokaka, džamija i živopisnih trgovina. Čim kročite na vrata ovog fascinantnog zdanja bićete impresionirati klasičnim enterijerom. Gosti će svakako biti oduševljeni luksuzom koji pruža ovaj hotel, pa će verovatno najjači utisak ostaviti bazen iz kojeg imate direktan pogled na okean, SPA centar, kao i totalno opremljen fitnes centar.

U ponudi ovog hotela se nalazi 67 fantastičnih soba i 11 apartmana, a svaka je dekorisana savršenim luksuzom sa neverovatnim pogledom na Indijski okean. Stadanardne sobe su veoma komforne sa površinom od 45-50 m2, a sve sobe imaju spektakularan živopisan pogled. S obzirom na to da se hotel nalazi u središtu grada, nedaleko od glavnih trurističkih atrakcija, poseta ovim lokalitetima je neizbežna. Morate posetiti Forodhani vrtove, Staru tvrđavu, Kuću čuda, pa ipak nismo sigurni da će neko uspeti da vas odvoji od tirkizne vode.

Da napomenemo da hotel ima i centar za ronjenje i jedrenje, pa duge tople letnje dane možete ispuniti mnogobrojnim zabavama.

N.V.T.