Hotel La Palma će se ponovo otvoriti na Kapriju do aprila 2022

Izgrađen 1822. godine, hotel La Palma je prvi i najstariji hotel na Kapriju.

Bila je to prava „košnica“ aktivnosti za istaknute umetnike, pesnike, pisce i muzičare iz celog sveta i epicentar društvene scene na italijanskom ostrvu, na samo nekoliko koraka od čuvene Pjacete.

Danas je Oetker Collection najavio da će se hotel pridružiti portfoliju hotela Masterpiece. Renovirani hotel bi trebalo da debituje u aprilu 2022. godine, što, nadamo se, takođe označava vreme kada ćemo svi ponovo slobodno putovati.

Hotel će dobiti potpunu transformaciju, a broj soba će biti smanjen sa 80 na 50, uključujući 18 apartmana, svaki sa sopstvenim balkonom ili terasom. Na imanju će se takođe nalaziti restoran i bar na krovu, klub na plaži, spa centar i butici visoke mode. Legendarni noćni klub u okviru objekta, La Taverna Anema e Core, takođe će biti ponovo otvoren.

Neki od najpriznatijih arhitekata su angažovani za projekat: Frančeslo Delogi iz Delogu Architects dizajnira sobe i predvorje, dok Tihani Design, na čelu sa Adamom Tihanijem i Alesiom Đenovom iz Njujorka, nadgleda radove za restoran, bazen, spa i klub na plaži.

Otvaranje hotela u aprilu 2022. takođe će označiti otvaranje Gennaro's restorana i bara, pod kulinarskim rukovodstvom šefa kuhinje Đenara Esposita, imena koje je izuzetno omiljeno u regionu i čoveka koji vodi sopstveni restoran sa dve Michelin zvezdice Torre del Saracino već 23 godine. Esposito će takođe nadgledati Bianca, restoran na krovu sa spektakularnim pogledom na ostrvo Kapri.

Hotel La Palma ima sve odlike hotela svetske klase i Oetker Collection će, bez sumnje, ovu italijansku ikonu ispunjenu bogatom istorijom dovesti do svetske važnosti 2022. Za sada, ostaje nam samo da sačekamo.