Hotel De la Samaritaine otvoriće svoja vrata u septembru

Iako je Samaritaine pre nekoliko meseci zauzeo svoje mesto u srcu Pariza, hotel je renovirala grupa LVMH. Sedmog septembra će svoja vrata otvoriti najnoviji dodatak porodici, Cheval Blanc.

Cheval Blanc Paris je hotel sa 5 zvezdica koji ima za cilj da istakne palatu, posebno zahvaljujući neverovatnoj lokaciji na obali Sene. Hotel nudi 72 sobe i apartmana, svi sa pogledom na Senu. Ima 26 soba, od kojih je najmanja 45 kvadratnih metara, i 46 apartmana, od kojih je jedan od 1.000 kvadratnih metara i ima bazen dugačak 12,5 metara.

Cena noćenja počinje od 1.150 evra, koliko je potrebno platiti za ovaj predivan pogled na Senu i Ajfelov toranj. LVMH, vlasnik kompanije Cheval Blanc, mogao je da računa na renomiranog arhitektu Pitera Marina da učini ovu istorijsku postavku savremenom.

Hotel će takođe sadržati nekoliko restorana i terasa na kojima gosti mogu uživati u pogledu dok degustiraju jela šefa kuhinje Arnauda Donkelea, koji je, između ostalih, već dobio tri zvezdice Michelin u Cheval Blanc Sen Tropeu.

Konačno, hotel će biti domaćin prvih Dior spa centara koji će se nalaziti u samo šest izuzetnih apartmana.