Hotel Anantara: Santorini se „seli“ u Ujedinjene Arapske Emirate

Zamislite da se sa koktelom u ruci opuštate u belim kućama gledajući svojim očima na kalderu Santorinija. Ali, kada pogledom poztažite prostranstvo Egejskog mora, pogled vam se zaustavlja na visokim peščanim dinama i mirnom Persijskom zalivu. Nešto nije u redu!

Ne baš, vi ste samo u novom „veštačkom“ Santoriniju koji će Minor Hoteli napraviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Novo luksuzno odmaralište, Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat, sa samo 22 sobe, gradi se u enklavi Ghantoot između Dubaija i Abu Dabija i otvoriće svoja vrata u poslednjem kvartalu 2023.

Tražeći hladnoću Egejskog mora, novi ultra-luksuzni hotel će imati pogled na Persijski zaliv dok je se nalazi na samo 25 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Al Maktum u Dubaiju i 35 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Abu Dabi.

Očigledno pod uticajem kikladskog stila, Anantara Santorini će imati niske, bele zgrade poput karakterističnih ostrvskih kuća sa prostranim enterijerom, terasama i pogledom na more.

Harmonično kombinujući jednostavnost sa luksuzom, odmaralište ima privatnu plažu za goste, otvoreni bazen sa pogledom na zaliv i bioskop gde gosti mogu da uživaju u svom omiljenom filmu u društvu sjajne kuhinje.

Ako tražite relaksaciju i apsolutni odmor, Anantara Santorini vas neće razočarati jer u privatnim kabinama možete uživati u jedinstvenim spa uslugama dok će vaš batler zadovoljiti svaku vašu želju 24 sata dnevno.

Iako ste u srcu Persijskog zaliva, kuhinja je čisto kikladska. Ukusi inspirisani Egejskim morem, začinsko bilje, kao i paradajz sa Santorinija i vino, služe se u restoranu sa predivnim pogledom na Persijski zaliv.

Otvaranjem Anantara Santorini, Minor Hotels nastavlja svoju ekspanziju na Bliskom istoku. Sa ciljem da klimu Grčke dovedu u srce Emirata, Minor Hotels ima osam hotela i odmarališta Anantara u UAE i ukupno 11 u regionu. Sa portfoliom koji sadrži ukupno 26 objekata u pet brendova, Minor Hotels trenutno ima projekte u toku u UAE i Kataru, dok već planira velika otvaranja u Saudijskoj Arabiji i Bahreinu. 

Luxury Experience