Hotel AMANO Covent Garden će otvoriti svoja vrata u maju

Smešten u Londonu, hotel AMANO Covent Garden je proslava gradskog života i kulture, u kombinaciji sa izvanrednim dizajnom i konkurentnim cenama za stvaranje nezaboravnih iskustava kako za posetioce tako i za same meštane.

Londonski moderni Covent Garden će ovog maja dočekati novi butik hotel na svojim ulicama od kaldrme uz uzbudljiv dolazak hotela AMANO Covent Garden. Ovaj objekat od 140 soba berlinskog hotelijera The AMANO Group kombinuje živahnost Berlina sa istorijom i metropolitanskom bukom Londona.  

Prema AMANO grupi, svi njihovi objekti imaju jednu sveobuhvatnu svrhu: „da omoguće svojim gostima da uživaju u lepo dizajniranim prostorima na najboljim lokacijama u centru grada, i sve to po fer ceni“.

Arhitektura i dizajn enterijera

Transformisan iz poslovne zgrade iz 1980-ih, poznate kao Drury House, novi hotel je kreacija berlinskog hotelijera The AMANO Group, koji trenutno poseduje deset nekretnina širom Nemačke, uključujući osam u Berlinu.

AMANO Covent Garden je prvi hotel brenda van Nemačke. Londonski ogranak ovog globalnog studija odgovoran je za arhitektonsko renoviranje zgrade, pored toga što je zadužen i za dizajn enterijera.

Kao i svi AMANO objekti, novi hotel u Londonu ima neke interesantne umetničke i dizajnerske karakteristike. Uramljena umetnička dela krase spavaće sobe, svetlosne instalacije vise u predvorju, a zidna instalacija je strateški postavljena u donjem baru. Tkanine su nabavljene od skandinavskih i nemačkih dizajnerskih tekstilnih kompanija kao što su Kvadrat i JAB Anstoetz, dok su tapete odabrane od Elitis i House of Hackney, a većina nameštaja napravljena je po meri od strane PARLA Design.  

Inspirisan okolnim pozorišnim kvartom, Wood Bagot je koristio svetlost i refleksije u celom hotelu kako bi stvorio suptilan dramatičan utisak. Od spuštenih plafona sa zlatnim ogledalom do prostranih staklenih šupljina i udobnih kamina, Hotel AMANO Covent Garden kombinuje promišljene detalje sa klasičnim savremenim elementima kako bi stvorio jedinstven osećaj potcenjenog luksuza.

Hrana i piće

Hoteli grupe AMANO poznati su po tome što nude najbolje kulinarske specijalitete i pića u gradovima u kojima se nalaze. U objektu Covent Garden gosti mogu da upijaju neverovatan pogled na grad sa prostrane hotelske krovne terase, dok bar u podrumu nudi ambijent sa velikim barom i kaminom. Oba mesta predstavljaju savršenu destinaciju za aperitiv pre pozorišta ili posle posla i zalogaje u baru, dok će večera u prepoznatljivom restoranu AMANO biti jedna od najtoplijih ulaznica u gradu kada se otvori kasnije ove jeseni.

Otvarajući svoja vrata u maju ove godine, hotel AMANO Covent Garden je prvi od nekoliko objekata koje je AMANO Grupa planirala za glavni grad, navodi se u saopštenju.