Hilton gradi hotelske sobe astronauta u svemiru

Hilton hoteli će ući u istoriju sa futurističkim planovima zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom za istraživanje svemira Voyager Space.

Kompanija Hilton je spremna da dizajnira apartmane za astronaute za svemirsku stanicu koja je spremna da zameni zastarelu ISS. Kako se navodi u saopštenju za štampu „Starlab će biti više od destinacije, to će biti iskustvo koje će biti jedinstveno uz infuziju inovacija, stručnosti i globalnog dosega Hiltonovog tima“, rekao je Dilan Tejlor, predsednik i izvršni direktor Voyager Space kompanije.

Nije važno da li ste na Zemlji ili u svemiru, američki ugostiteljski gigant učiniće vaš boravak udobnim i nezaboravnim. Hilton, u stvari, nije potpuni stranac u svemiru - 2020. godine postao je prvi ugostiteljski brend koji je učestvovao u istraživanju na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) — astronauti su koristili prvu svemirsku peć na svetu za pečenje čuvenih DoubleTree by Hilton kolačića dok su bili u orbiti, a ovi kolačići su postali prva hrana ispečena u svemiru.

Starlab je jedna od četiri privatne svemirske stanice koje se razvijaju kroz NASA komercijalni LEO Destinations Program, koji traži zamene za ISS nakon što se povuče iz upotrebe 2030.

Voyager i Hilton su fokusirani na stvaranje inovativnih rešenja za budućnost čovečanstva i ovo partnerstvo otvara nova vrata onome što je moguće kada se radi o istraživanju svemira i stanovanju fokusirano na udobnost. Hilton će ostaviti trag ne samo u Starlabovim dobro opremljenim apartmanima, već i na zajedničkim prostorima. Lanac hotela je rekao da želi da „ponovo osmisli ljudsko iskustvo u svemiru, čineći produženi boravak udobnijim.“

Hiltonov deo Starlab projekta će se odnositi na smeštaj za posadu i zajedničke prostore, a kako je za sada otkriveno, Starlab će imati mesta za do četiri astronauta istovremeno. I dok će Starlab u početku verovatno koristiti profesionalni astronauti, ideja svemirskog turizma nije isključena.

„Decenijama su otkrića u svemiru pozitivno uticala na život na Zemlji, a sada će Hilton imati priliku da iskoristi ovo jedinstveno okruženje da poboljša iskustvo gostiju gde god ljudi putuju“, rekao je Kris Naseta, predsednik i izvršni direktor kompanije Hilton, u saopštenju. „Ova značajna saradnja naglašava našu duboku posvećenost širenju svetlosti i topline gostoprimstva i pružanju prijateljskog, pouzdanog boravka - bilo na zemlji ili u svemiru."

Voyager očekuje da bi Starlab mogao da počne sa radom već 2027. godine, iako su svemirski programi poznati po kašnjenjima.  

Luxury Experience