Gritti Palace: Aristokratsko gostoprimstvo u Veneciji

Luksuzan smeštaj u modernoj palati u Veneciji...

“The Gritti Palace, a Luxury Collection Hotel” je kultni hotel koji se nalazi u srcu Venecije i nudi jedinstveno iskustvo gostoprimstva u jednoj od najromantičnijih destinacija na svetu.

Sa duboko ukorenjenom istorijom koja datira iz 16. veka, ovaj hotel oživljava glamur prošlosti, pružajući svojim gostima priliku da izbliza iskuse neprevaziđeni šarm renesansne Italije.

Lokacija hotela ne može biti idealnija, jer se nalazi pored Kanala Grande, sa pogledom na grad i gondole koje dolaze i odlaze, dok su Trg Svetog Marka i većina gradskih atrakcija na pešačkoj udaljenosti. Gosti mogu uživati u jedinstvenoj lepoti Venecije i istražiti njene tajne u udobnosti i luksuzu.

Izgrađena u 16. veku, Gritti Palace je zgrada koja beleži bogatu istoriju Venecije i njeno arhitektonsko nasleđe. Ime joj potiče od plemića Venecije tog vremena Andrea Gritija, koji je odlučio da sagradi palatu koja bi odražavala njegovo bogatstvo i uticaj. Svojom impresivnom arhitekturom, koja uključuje elemente renesanse, Palata Griti postala je simbol aristokratije i luksuza.

Početkom 19. veka Griti palata je pretvorena u hotel i nakon opsežnog renoviranja razvila se u legendarni epicentar luksuza. Dekorativni detalji zgrade odražavaju period njene izgradnje, sa ukusom i elegancijom koji izdržavaju test vremena. Nameštaj, slike i tepisi su pažljivo očuvani, dok atmosfera prošlosti koegzistira sa modernim luksuzom.

Apartmani i sobe, redizajnirani sa umetničkom elegancijom, evociraju intimnost plemenite privatne rezidencije i pružaju iskustvo koje na jedinstven način prikazuje nasleđe palate i kulturne i umetničke korene grada. Retki antički nameštaj, dragocene tkanine i lampe od murano stakla zagrljene su zidovima koji oživljavaju pet vekova uspomena i priča.

Gosti Gritti Palace uživaju u uslugama visokog nivoa. Od elegantnog dekora apartmana i legendarnih terasa, do elegantnih restorana sa pogledom na Veliki kanal i čuveni Bar Longhi, doživećete osećaj luksuza na svakom uglu. Takođe, hotel ekskluzivno za goste organizuje Riva Yacht Experience, gde se čamcem vrše obilasci grada i lagune. Riva Yacht Experience je jedinstven način da istražite arhipelag i otkrijete skrivena blaga umetnosti, prirode i istorije.

Sa vazduhom stare aristokratije i luksuzom koji nudi, Gritti Palace se pojavljuje kao destinacija koja kombinuje bogatstvo prošlosti sa glamurom modernog luksuznog putovanja. To je prostor koji obuhvata estetiku, udobnost i aristokratsko gostoprimstvo u jednom od najočaravajućih gradova na svetu, Veneciji.

Luxury Experience