Glamur u srcu Madrida - Mandarin Oriental Ritz

Nakon najambicioznijeg i najekstenzivnijeg projekta renoviranja razvijenog u njegovoj 110 godina dugoj istoriji, Mandarin Oriental Ritz hotel u Madridu spremno će dočekati svoje goste tokom sledećeg proleća, sa zakazanim otvaranjem za 15.03.2021. godine...

Tokom trogodišnjeg renoviranja, španski arhitekta Rafael de La-Hoz  i francuski dizajnerski studio Gilles & Boissier, sarađivali su usko kako bi predstavili spektakularni novi dizajn i opseg novih karakteristika zaduženih za osiguravanje unikatnog iskustva i privlačnosti, kako domaćim, tako i stranim gostima, istovremeno očuvavši prepoznatljiv Belle Époque karakter postojeće građevine i održavajući originalni duh stvoren od strane Cezara Rica.

Mandarin Oriental Ritz će i dalje reflektovati važno kulturno i društveno nasleđe Madrida, koje je hotel oduvek održavao u glavnom gradu Španije, saradnjom sa lokalnim umetnicima, kreatorima, zanatlijama i brendovima interdisciplinarno. Njihove kreacije preuzimaju centralnu ulogu u seriji partnerstava koja će biti po prvi put javno predstaljena u predstojećim mesecima i specijalno su razvijane kako bi renovirani hotel izdvojili kao samostalnu destinaciju.

Hotel će po otvaranju gostima bezbediti 153 luksuzna smeštaja, uključujući i 53 apartmana. U njemu će se takođe, naći i pet restorana, sa barovima, posebno dizajniranih, razvijenih i implementiranih u saradnji sa slavnim španskim kuvarom, Kikom Dakostom. Istorijsko Palm Kort zdanje i njegova staklena kupola, restaurirani su posle osamdeset godina, a u njemu će se naći izložena, posebna kolekcija umetničkih dela, inspirisana jakom vezom između ovog hotela i predivnog grada.

Nove prostorije za odmor i velnes ustanove hotela uključuju unutrašnji bazen sa grejačima, spa jedinice, relaksacione tuševe, parno kupatilo i najsavremeniji fitnes centar. Balska dvorana i ostali funkcionalni prostori, sa svojim veliki prozorima, uprtim u Prado muzej, predivno su restaurirani i redizajnirani kako bi osigurali da hotel ponovo postane glavna destinacija za venčanja, privatne večere i zabave.