Four Seasons otvara privatno odmaralište i rezidencije na ostrvu u Belizeu

Očekuje se da će luksuzni Caye Chapel početi da prima goste 2024. godine.

Grupa luksuznih hotela planira da otvori luksuzne rezidencije na obali Belizea u drugom kvartalu 2024. godine. Nazvana Caye Chapel, privatna ostrvska zajednica će uključivati 24 rezidencije na plaži i odmaralište sa 104 ključa sa luksuznim bungalovima iznad vode.

Osamljena oaza biće dostupna isključivo preko privatne flote aviona i čamaca na ostrvu. Sasvim prikladno jer se imanje nalazi u zaštićenom rezervatu morskih divljih životinja na ivici koralnog grebena Belizea. Greben je najveći te vrste na zapadnoj hemisferi i nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine.

Odmaralište i rezidencije su dizajnirani da proslave prirodne lepote Belizea i sva jedinstvena iskustva koja nudi. Što se tiče vodenih sportova, moći ćete da uživate u kajaku, veslanju na dasci, skijanju na vodi i jedrenju. Takođe možete krenuti na jednodnevne izlete ili učestvovati u ronjenjima sa renomiranim ekologom Fabijenom Kustom.

Pored toga, odmaralište će imati teren za golf sa devet rupa i poligon za vežbanje, kao i spa centar sa punom uslugom i velnes centar pod nazivom Sunrise Sanctuary koji dolazi u kompletu sa studijom za jogu i meditaciju, bazenom, teretanom u zatvorenom i na otvorenom, sportskim terenom, opservatorijom za posmatranje zvezda i rezervatom prirode sa pešačkim stazama.

U odmaralištu je obezbeđena zabava i za mališane. U Fortu, obrazovnom i avanturističkom centru fokusiranom na mlade, deca će imati pristup školi ronjenja, izletima sa divljim životinjama van ostrva, interaktivnom vodenom parku i časovima organskog baštovanstva. Sve aktivnosti su osmišljene da im pomognu da prihvate i zavole divnu prirodu.

Povrh svega, Caye Chapel će ponuditi brojne mogućnosti za ručavanje koje će zadovoljiti sva nepca. Na samoj obali nalaziće se suši restoran, celodnevni restoran koji će služiti morske plodove, restoran „od farme do stola“ i bar sa vrhunskim vinom i žestokim alkoholnim pićima. Naravno, možete očekivati i hranu pored bazena i uslugu ručavanja u rezidenciji.

Najbolje od svega je da Four Seasons brine o prirodnom okruženju. Samo 10 procenata ostrva će imati strukturalni razvoj, dok će ostatak biti posvećen naporima za očuvanje prirodnih rezervata i iskustva na otvorenom. Na imanju se nalazi i konzervatorski centar nazvan po Kustou koji je posvećen zaštiti i jačanju grebena.

Pogledajte više fotografija u galeriji.

Luxury Experience