Four Seasons gradi novo luksuzno odmaralište u Saudijskoj Arabiji

Four Seasons otvara novo ultra-luksuzno odmaralište na ostrvu Sindalah, koje je deo saudijskog mega projekta NEOM vrednog 500 milijardi dolara. Hotel će imati 225 soba i apartmana, kao i wellness sadržaje svetske klase.

Four Seasons Hotels and Resorts, u partnerstvu sa odeljenjem za razvoj hotela u saudijskom megaprojektu NEOM, otkrio je svoje planove za izvanredan luksuzni hotel na očaravajućem ostrvu Sindalah. Pokrivajući površinu od približno 840.000 kvadratnih metara, Sindalah u ostrvskom kompleksu na Crvenom moru teži da bude glavna prekretnica u stvaranju ekosistema gostoprimstva u ovom dinamičnom regionu koji se brzo razvija.

Pored dugo očekivanog odmarališta Four Seasons, ostrvo će imati luksuznu marinu svetske klase i uzoran jaht klub, koji će zadovoljiti istančane ukuse turističke elite.

Ljubitelji sporta imaće priliku da uživaju u pedantno dizajniranom golf terenu sa 9 rupa, koji kombinuje izazovnu igru sa pogledom koji oduzima dah, dok će ljubitelji vrhunske gastronomije moći da biraju između brojnih restorana i destinacija sa ponudom koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

Ostrvo Sindalah takođe ima za cilj da se uspostavi kao kulturno središte, gde će se održavati događaji koji će se fokusirati na umetnost, nasleđe i lokalne tradicije. Pored toga, ostrvski kalendar će uključivati velike sportske i glamurozne društvene događaje, nudeći zabavno iskustvo bez premca tokom cele godine.

Arhitektonsko projektovanje odmarališta povereno je kompaniji LUCA DINI Design & Architecture, poznatoj po umeću i vizionarskom pristupu. Sa naglaskom na besprekornu integraciju odmarališta u prirodno okruženje, stručnost kompanije će stvoriti harmoničan spoj savremene elegancije i ekološke osetljivosti.

Unutrašnjost i javne prostore uredile su renomirane dizajnerske firme RBTA i LW Design, obezbeđujući prefinjenu i prijatnu atmosferu koja odražava suštinu luksuza i udobnosti.

Odmaralište će imati impresivan niz smeštaja koji će zadovoljiti različite potrebe imućnih gostiju. Sa ukupno 225 izvrsno opremljenih soba i apartmana, gosti će moći da uživaju u neuporedivoj udobnosti i zadivljujućim pogledima na netaknute plaže Crvenog mora sa svojih privatnih terasa.

Za one koji traže još ekskluzivnije iskustvo, Resort će ponuditi 52 pažljivo dizajnirane vile, sa jednom do četiri spavaće sobe. Svaka vila će imati sopstveni pogled na bazen i plažu, pružajući intimni odmor usred prirodnih lepota okoline.

Vrhunac raskoši su predsedničke i kraljevske vile, koje će uključivati dodatne privatne teretane i pristup ekskluzivnim privatnim dokovima za jahte, obezbeđujući neuporediv nivo privatnosti.

Four Seasons je posvetio veliku površinu odmarališta spa objektima svetske klase. Utočište mira imaće niz soba za tretmane, salone za opuštanje, hamam i osvežavajući bazen. Za one koji traže aktivan i energičan odmor, širok izbor aktivnosti na vodi, uključujući skijanje na vodi, surfovanje, jedrenje na dasci i još mnogo toga, omogućiće gostima da izvuku maksimum iz Crvenog mora. Pored toga, specijalizovani ronilački centar preuzima iskustvo podvodnog obilaska sa vodičem u jednoj od najtraženijih ronilačkih destinacija na svetu.

Megaprojekat NEOM predstavlja katalizator za unapređenje ljudskog napretka i otelotvoruje viziju saudijskog rukovodstva za budućnost koja obećava. NEOM se razvija u severozapadnom regionu Saudijske Arabije duž Crvenog mora i uključivaće međusobno povezane pametne gradove, najsavremenije luke, određene poslovne zone, istraživačke centre svetske klase, moderne sportske i zabavne prostore, kao i veličanstvene turističke atrakcije.

Kao centar za pionirski razvoj, NEOM teži da privuče vizionare, preduzetnike, lidere i kompanije iz svih krajeva sveta, nudeći okruženje koje favorizuje istraživanje, razvoj, preduzetništvo i inovacije.

Luxury Experience