„Floating Venice“ – doživite neverovatan ukus venecijanskog luksuza u Dubaiju

Dubai želi da izgradi sopstvenu verziju grada Venecije.

Da li ste ikada sanjali da živite pod vodom sa pogledom na prelepe grebene u boji? Pa, ako jeste, verujemo da će vas vest o prvom podvodnom odmaralištu u Dubaiju oduševiti. A ako o tome niste sanjali ranije, garantujemo da ćete nakon što pogledate fotografije ove magične zemlje snova, uskoro rezervisati svoj podvodni apartman.

„Floating Venice“ će biti odmaralište sa 5 zvezdica sa apartmanima izgrađenim iznad i ispod vode i biće prvo te vrste u magičnom Dubaiju. Inspirisan italijanskim gradom, imaće vodene kanale koji prolaze ispod mostova i vijugaju kroz zgrade inspirisane Mediteranom.

Smešten na ostrvima, daleko od kopna u Dubaiju, The Floating Venice će biti savršeno mesto za uživanje u osamljenom i luksuznom odmoru. Do odmarališta možete doći hidroavionom, čamcem ili helikopterom. Po uzoru na Veneciju, bićete prebačeni kanalima u jednoj od gondola uvezenih direktno iz Venecije kako biste stigli do svoje podvodne sobe.

Ne samo da ćete moći da uživate u pogledu na kultni horizont Dubaija, već ćete imati i mogućnost da ostanete u podvodnim apartmanima i ručate u podvodnim restoranima.

Od 414 apartmana odmarališta, čak 180 će biti pod vodom. Ovi podvodni apartmani će imati staklene zidove od poda do plafona, pružajući vam nesmetan pogled na morske korale. Sa bezbroj restorana, prodavnica, bazena, plaža i podvodnih apartmana, ovo odmaralište će lako moći da primi oko 3000 gostiju. Govoreći o izuzetnoj raskoši, odmaralište će imati 24 bazena, svaki sa providnim podom, tako da možete videti koralne bašte ispod sebe dok plivate. Luksuzno odmaralište pod vodom će imati i prvi podvodni spa na svetu koji će vam omogućiti da se divite morskom životu direktno iz udobnosti svoje sobe.

Ako ste ljubitelj životne sredine, svideće vam se vest da će grupacija Kleindienst, idejni tvorac za izgradnju ovog odmarališta, uzgajati korale na površini od preko 40.000 kvadratnih metara kako bi se obezbedio cvetajući morski ekosistem.

Da biste se osećali kao da ste zaista u Veneciji, u odmarališti će se odžavati i autentični italijanski kulturni događaji. Svi tradicionalni festivali koji se slave u Veneciji takođe će se slaviti u „Plutajućoj Veneciji“, uključujući Carnevale di Venezia, Biennale di Venezia i Festa del Redentore.

Apartmani u odmaralištu su već dostupni, a cene počinju od 800.000 dolara.

Luxury Experience