El Cosmico: Prvi hotel na svetu napravljen od materijala za 3D štampanje stiže u Teksas

Prvi hotel na svetu koji će biti izgrađen od 3D štampanih delova stiže u Teksas.

El Cosmico 2.0 će biti ogromna oaza od 62 hektara u pustinji i uključivaće sve moderne pogodnosti.

Marfa u Teksasu definitivno nije jedna od destinacija na vašoj listi za odmor. Ipak, oni koji su posetili pustinjski grad umetnosti, na zapadnom obodu američke države, mogu da kažu mnogo o njegovom neospornom šarmu. Sada će ovo mesto biti bogatije za prvi hotel na svetu koji će biti sastavljen od delova proizvedenih metodom 3D štampanja.

Inovativno odmaralište je osnovano zahvaljujući Liz Lambert, renomiranom članu ugostiteljskog sveta i kompanije za lansiranje 3D izgradnje Icon i danske dizajnerske firme Bjarke Ingels Group (BIG).

Danskim arhitektama BIG ovo nije strano jer imaju par poznatih arhitektonskih čuda u svom portfoliju u stambenim kompleksima koji se nalaze u brdima Kopenhagena.

Trenutno El Cosmico zauzima 21 hektar. Prema planu, proširenje će ga skoro utrostručiti, pretvarajući ga u ogromnu oazu od 62 hektara u pustinji. Naravno, novi hotel će imati sve bitne elemente koji se podrazumevaju u konceptu „letnjeg odmora“, uključujući ogroman infinity bazen okružen očaravajućim kućama za goste.

Pored nadolazećeg hotela, tim takođe ima za cilj da ponudi smeštaj u Marfi pod nazivom Sunday Homes. Ove 3D štampane kuće, poput hotela, predstavljaće vezu bez premca između pustinjskog pejzaža i kosmičkih organizacija kroz zakrivljene površine, kupole i tonova inspirisanih zemljom.

Za bolji uvid u takozvani El Cosmico 2.0, možete posetiti sajt kompanije BIG.

Luxury Experience