Eko-turizam: Luksuzni hoteli zasnovani na zaštiti životne sredine

Smeštaj iz snova koji kombinuje luksuz sa pažnjom posvećenom životnoj sredini...

Poslednjih godina, sva pažnja je usmerena na životnu sredinu i njenu zaštitu. Sada, u svim područjima našeg svakodnevnog života, od mode do dekorisanja i putovanja, pokušavamo pronaći načine i alternative kako ne bismo dodatno opteretili našu planetu i njen prirodni svet.

Činjenica je da u tome polako uspevamo i inovacije koje se stalno pojavljuju doprinose veoma značajno ovom globalnom procesu. Što se tiče putovanja, svedoci smo određene promene, jer je eko-turizam počeo dominirati.

Pod "eko-turizmom" podrazumevamo putovanja i aktivnosti u prirodi ili u njenim zaštićenim područjima. Ekoturizam je uglavnom usmeren na edukaciju putnika, a istovremeno nudi i ekonomske koristi lokalnim zajednicama. Predlaže alternativni način života i opušta putnike, nudeći im niz bogatih iskustava, sa prirodom u glavnoj ulozi.

Uz obrazloženje da svi želimo da stavimo svoj „mali kamen“ u napore koji se ulažu, u trenutku kada je naša planeta razjasnila „sada ili nikad“, odabrali smo 5 najluksuznijih hotela, koji kombinuju vrhunski smeštaj sa ekološkom osetljivošću i to će sigurno privući vaše interesovanje.

« 1 2 3 4 5 »