Džinovski hotel na drvetu sa apartmanima poput ptičjih gnezda

„Tree Life“ u Tulumu u Meksiku je koncept španske dizajnerske firme DNA Barcelona Architects.

Predstavlja arhitektonski projekat sa 10 luksuznih vila i 20 zajedničkih hotelskih prostora, razvijen za lokaciju jedinstvene prirodne lepote velike turističke i lokalne vrednosti, u regionu Jukatan u blizini Atlantskog okeana.

Kompleks obuhvata 10 apartmana koji svojim gostima pružaju jedinstven osećaj. Okruženi prirodnim rastinjem, svi su smešteni na najvišoj tački objekata. Sa rasporedom koji nas asocira na ptičja gnezda, rezidencije nude maksimalnu vidljivost, ali i apsolutni mir.

Prizemni prostori su iskorišćeni za potpuni razvoj lokalnih prirodnih elemenata i posvećeni su isključivo opuštanju i uživanju gostiju u pejzažu. Među bujnom vegetacijom nalaze se prirodni bazeni, teretane, spa centri, restorani i lounge barovi.

Prema DNA Barcelona Architects, "holistička zajednica Tree Life" zasniva svoj dizajn na uravnoteženom društvu između prirodnog okruženja i prirodno inspirisane geometrije.

Iskustvo koje nudi deset gnezda je poboljšano lutanjem kroz staze, ili hodanjem po sistemu vazdušnih staza u krošnjama drveća da bi se došlo do sopstvenog... gnezda.

Na kraju, cilj kompanije je upravo to: nova vrsta luksuznog turizma, orijentisanog isključivo na prirodu i jedinstveno, neponovljivo iskustvo koje može da pruži onima koji u njoj uživaju.

Gledajući hotel, ono što nam prolazi kroz glavu jeste koliko će biti teško vratiti se nakon takvog odmora...

Luxury Experience