Doživite transcendentni svet Karla Lagerfelda u novom hotelu sa pet zvezdica u Makau

Otkrijte modu, luksuz i lepotu, spojene u jedinstveni odraz Karlovog sveta...

Od TV serija i biografskih filmova do Met Gala i prateće izložbe, pokojnom, velikom Karlu Lagerfeldu odaje se počast na sve načine. Najnoviji omaž nemačkom dizajneru dolazi u obliku dekadentnog hotela sa pet zvezdica u Aziji.

Kao prvi i jedini hotel na svetu koji je u potpunosti dizajnirao i dobio ime po pokojnoj modnoj legendi, maštoviti, neponovljivi stil i etos dizajnera utkani su u sam njegov DNK, od njegovih arhitektonskih elemenata do specijalno naručenog nameštaja i umetničkih dela.

Brend Karl Lagerfeld je upravo najavio da otvara novi luksuzni hotel sa 271 sobom u Grand Lisboa Palace Resort Macau ovog juna. Karl Lagerfeld Makao je jedini hotel na svetu koji je u potpunosti dizajnirao modni mogul, kao i poslednji projekat dizajna enterijera koji je Karl završio pre svoje smrti 2019. godine.

Lagerfeld, koji je obavljao trostruku dužnost kreativnog direktora brendova Chanel, Fendi i sopstvenog istoimenog brenda, pokazao je neiscrpnu kreativnost tokom svog života. Razvio je trenutno prepoznatljivu estetiku koja uravnotežuje bezvremensku eleganciju sa pravom količinom sjaja i glamura. Dizajner je godinama radio na hotelu i potrudio se da svaki centimetar odiše njegovim neuporedivim stilom, od velikih instalacija do luksuznih posteljina.

Dekor kombinuje elemente „chinoiserie“ sa smelom paletom boja, šarama i izvanrednim detaljima. Ukupno 271 soba i apartmana takođe kombinuju klasični kineski dizajn sa savremenim zapadnjačkim detaljima. Prilagođena uzglavlja, na primer, inspirisana su kineskim novčićima koji donose sreću. Slično tome, kružne pregrade prostorija odražavaju tradicionalne kineske mesečeve kapije. Ostale istaknute stvari uključuju porcelanske vaze koje su ručno rađene u Jingdeženu, ekstravagantne lustere Terzani i upečatljive skulpture umetnika Marsela Vondersa i Žan-Mišela Otonijela.

Što se tiče veličine, apartman Autograph od skoro 380 kvadratnih metara nudi najviše prostora sa dve spavaće sobe, dva kupatila, radnom i dnevnom sobom, sobom za masažu, i trpezarijom. Naravno, možete očekivati i uslugu batlera, 24-satnog konsijerža i uslugu raspremanja.

Osim smeštaja, hotel je opremljen spektakularnom bibliotekom The Book Lounge sa 4.000 ručno biranih knjiga koja je  inspirisana njegovom kućnom bibliotekom u Parizu. U hotelu se nalazi i spa i velnes centar sa zatvorenim i otvorenim bazenima i restoranom Mesa koji vodi poznati portugalski kuvar Žoze Avilez.

Svečano otvaranje hotela u junu biće obeleženo višednevnim slavljem.

Luxury Experience